Fоtо: Shutterstock

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" 2023. gadā kāpinājis apgrozījumu par 19,5%, bet peļņu par 11,4%, informē "Lursoft Klientu portfelis".

Pērn SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" apgrozījums sasniedza 74,2 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļu nomaksas – 5,05 milj. EUR.

No uzņēmuma gūtajiem ieņēmumiem 71% ir no dzīvojamo un nedzīvojamo māju pārvaldīšanas pakalpojumiem, 27% - plānoto remontdarbu izpildei, bet 2% - no pārējiem sniegtajiem pakalpojumiem. Vadības ziņojumā norādīts, ka 2023. gadā vidējais maksājumu disciplīnas rādītājs, proti, kad klienti veikuši rēķinu apmaksu noteiktajā termiņā, ir 82%. Augstākais maksājumu disciplīnas rādītājs uzņēmuma vēsturē (85%) tika sasniegts 2023. gada decembrī.

Iesniegtajā vadības ziņojumā uzņēmums norādījis, ka pagājušajā gadā būtiski kāpināti remontdarbu apjomi. Plānoto remonta darbu apjomi kāpa par 65% jeb 8 milj. EUR. Pagājušajā gadā siltumapgādes, aukstā ūdens un kanalizācijas veikto remontdarbu skaits ir dubultojies un apgūts par 7,4 milj. EUR vairāk nekā aizpērn. "2023. gadā uzņēmums saskārās ar vairākiem izaicinājumiem saistībā ar logu, durvju un konstruktīvo elementu remontdarbu realizāciju. Atkarībā no ārpakalpojumu sniedzēju kapacitātes un izmaksām, kas bieži vien pārsniedza māju tāmēs iekļautās provizoriskās izmaksu summas, netika sasniegti plānotie remontdarbu apjomi," teikts SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" vadības ziņojumā.

Uzņēmums norādījis, ka nenoteiktība par Krievijas organizēto karadarbību Ukrainā un ar to saistīto sankciju esamība saglabāja izaicinājumus liftu remontu jomā, meklējot iespējas aizvietot Baltkrievijā ražotos rezerves materiālus un detaļas. SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ir lielākais daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas pakalpojumu komersants Baltijā.

Pagājušā gada decembrī uzņēmuma pārvaldīšanā bija vairāk nekā 3600 dzīvojamo māju/ būvju ar kopējo platību 7,4 milj. m2. "Lursoft" dati rāda, ka aizvadītajā gadā SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" bija darba devējs 1982 darbiniekiem, uzņēmumam nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājot 23,3 milj. EUR, tostarp 9,6 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 5 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !