Foto: Publicitātes attēli

Pirmo reizi tiks noteikts Baltijas "Instagram" influenceru top 100. Tajā tiks izcelti ietekmīgākie "Instagram" lietotāji no visām trim Baltijas valstīm. Tops tiek veidots sadarbībā ar "MODASH.IO", kā arī Igaunijas influenceru mārketinga platformu.

"MODASH.IO" platformā var sameklēt informāciju par 50 000 000 influenceriem no visas pasaules un iegūt datus par viņu sekotāju atrašanās vietu, dzimumu, vecumu un ticamību. Platformai uzticas simtiem zīmolu visā pasaulē, tajā skaitā Baltijas influenceru vadošā aģentūra "Influenceriai" un citi strauji augoši uzņēmumi visā Eiropā.

Influenceru tops tiek veidots, nosakot sekotāju atrašanās vietu, viltus sekotājus un reālo sekotāju iesaisti. Influenceri, kuriem ir lielāks reālo sekotāju skaits Baltijā un augstāka sekotāju iesaiste − topā atrodas augstākā vietā. Topa kritērijiem neatbilst influenceri, kuriem galvenokārt ir sekotāji no ārzemēm, viltus sekotāji vai zema sekotāju iesaiste.

"Mēs esam ļoti priecīgi par iespēju sadarboties ar DDB šajā projektā. Mēs balstāmies uz ideju, ka influenceru mārketingā sadarbību ar zīmoliem ir pelnījuši tieši labākie satura radītāji. Tie, kuri savu darbu dara ar aizrautību un kuriem ir īsti sekotāji. Mēs ceram, ka šis tops izcels autentiskākos influencerus, kas rada aizraujošu saturu. Un zīmoliem vajadzētu cīnīties par sadarbību tieši ar viņiem," tā topu komentē "MODASH.IO" līdzdibinātājs Averijs Šraders.

Atsevišķs top 100 "Instagram" influenceru tops tiks publicēts arī katrā no trim Baltijas valstīm. Latvijā šis tops tiek veidots jau otro gadu pēc kārtas.

Šobrīd influenceru skaits strauji aug, un uzņēmumiem kļūst arvien sarežģītāk saprast, kurus izvēlēties par savu produktu vēstnešiem. Influenceru tops palīdz šajā jomā orientēties un noskaidrot, ar kurām "Instagram" zvaigznēm uzņēmumiem būtu sadarboties visefektīvāk.

Topa uzvarētāji tiks paziņoti 3. oktobrī "Baltijas Zīmolu topa 2019" apbalvošanas ceremonijā "Hanzas Peronā" Rīgā.

Baltijas "Instagram" influenceru tops ir daļa no "Baltijas Zīmolu topa 2019", kas iepriekš ar nosaukumu "Latvijas Mīlētāko zīmolu tops" tiek veidots jau kopš 2004. gada un kalpo kā svarīgs atskaites punkts patērētāju attieksmes atspoguļošanā. Baltijas "Instagram" influenceru tops tiks publicēts 3. oktobrī "Baltijas Zīmolu topa 2019" mājaslapā balticbrands.eu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!