Fоtо: Publicitātes attēli
Baltijas mēroga ilgtspējas un inovāciju balva "Baltic Sustainability Awards" izvirzījusi 18 finālistus sešās kategorijās. No Latvijas finālistu vidū ir pieci uzņēmumi.

Jau trešo gadu pēc kārtas inovāciju vadības uzņēmums "Helve" un balvas vadošais partneris "Rimi Baltic" Baltijas Ilgtspējas inovāciju balvas ietvaros apbalvo ilgtspējīgus inovāciju projektus un iniciatīvas. Pieteikties sešās kategorijās aicināti uzņēmumi, zaļo tehnoloģiju jaunuzņēmumi, organizācijas un ilgtspējas vēstneši Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Balvas mērķis ir izcelt tādas ilgtspējas inovācijas, kas kalpo kā spožs piemērs ceļā uz zaļāku un ilgtspējīgāku nākotni.

Kategorijas Klimata inovācijas finālistos izvirzīts Latvijas uzņēmums "Puroceans Technology" ar novatorisku tehnoloģiju, kas izmanto gaisa burbuļus, lai efektīvi attīrītu naftas un plastmasas atkritumus no jūras dibena, piedāvājot unikālu un videi draudzīgu risinājumu jūras piesārņojuma problēmai.

Enerģētikas tehnoloģiju kategorijā finālistu vidū ir "Elemental Business Centre" biroju ēka ar unikāliem energoefektivitātes risinājumiem, bet Sociālo iniciatīvu kategorijā, kas izceļ sasniegumus un projektus, kuru mērķis ir uzlabot sabiedrības labklājību, labāko trijniekā iekļuvuši divi Latvijas projekti - "Augstsprieguma tīkls" par lomu Ukrainas energoinfrastruktūras atjaunošanā, kā arī "Sonido" sociālais projekts "Parunāsim?".

Turpretī kategorijā Pilsētvides attīstība, kas apbalvo labākos risinājumus, veicinot zaļo infrastruktūru un palielinot bioloģisko daudzveidību pilsētās, izvirzīts "SpirulinaNord" ar inovatīvām spirulīnas kultivēšanas metodēm pilsētvidē.

Minēto kategoriju uzvarētājus noteiks žūrija, savukārt, kategorijā "Ilgtspējas vēstnesis" ikviens aicināts izvēlēties iedvesmojošāko ilgtspējas līderi, tiešsaistē nobalsojot par savu favorītu. Kategorijā, kas izceļ personas, kas iestājas par ilgtspējīgu dzīvesveidu, veicina tā praksi un, rādot piemēru, iedvesmo arī citus būt ilgtspējīgiem, izvirzīti trīs finālisti no katras Baltijas valsts.

Latvijas finālistu vidū ir Ieva Kustova par lomu ilgtspējības principu integrēšanā uzņēmējdarbībā, tostarp par lomu ES taksonomijas ieviešanas un ilgtspējīgas finanšu ceļveža izstrādē Igaunijai un Latvijai; Jana Trapāne, kura koncentrējas uz uz datiem balstītas ilgtspējības veicināšanu uzņēmējdarbībā, iestājoties par ESG (Environmental, Social, and Governance) kritēriju izmantošanu riska pārvaldībā un lēmumu pieņemšanā; kā arī augstskolas RISEBA pasniedzēja Valērija Kozlova par aktīvo lomu jaunās paaudzes izglītošanā par ilgtspējību, apvienojot teoriju ar praksi un pētniecību.

Iepazīties ar finālistu risinājumiem, nobalsot par savu favorītu un iegādāties biļetes uz apbalvošanas ceremoniju un konferenci iespējams pasākuma tīmekļa vietnē www.balticsustainabilityawards.eu

Pieteikumu vērtēšanā piedalījās īpaši atlasīta ekspertu žūrija no visas Eiropas, savukārt vērtēšanas procesu vadīja balvas metodoloģiskais partneris un vadošais biznesa konsultāciju uzņēmums Latvijā EY Baltic.

7. decembrī norisināsies Baltijas Ilgtspējas un Inovāciju forums, kurā starptautiski runātāji no visas pasaules diskutēs par šobrīd aktuālajām tēmām ilgtspējīgas attīstības jautājumos. Foruma noslēgumā norisināsies Baltijas Ilgstpējas Balvas uzvarētāju apbalvošana.

Baltijas Ilgtspējas inovāciju balva tiek rīkota kopā ar ilggadējo partneri "Rimi Baltic". Iniciatīvu atbalsta balvas metodoloģijas partneris "EY Baltic", kā arī partneri "Luminor", "Virši", "Eleport", "Danone", "Elemental Business Centre", "Printify" un Rīgas Dome.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !