Foto: Shutterstock
Pēc pagājušā gada jandāliņa par un ap elektroenerģijas sadales tarifu celšanu mājsaimniecībām šogad tie ir nedaudz samazināti, turpinās arī valsts atbalsts mājsaimniecībām. Tiesa, ir mainījies tā risinājums, un tas nav pieejams, piemēram, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās ar vienu kopīgu pieslēgumu visiem elektrības lietotājiem. Ar to ne pārāk spožajā ekonomiskajā situācijā nav mierā šo dzīvokļu īpašnieki.

Visi maksā vienādus nodokļus valstij, bet atlaides saņem tikai daži, vienu no uzklausītajiem pārmetumiem atstāsta "Civinity mājas" Daudzdzīvokļu ēku apsaimniekošanas daļas vadītājs Gatis Roze, vēršot uzmanību, ka jautājumā par valsts atbalsta piešķiršanu būtu jāievieš vienlīdzības princips.

AS "Sadales tīkls" rīcībā nav precīzu datu, cik šādu gadījumu varētu būt, taču uzņēmums norāda, ka vairums mājsaimniecību (dzīvoklis, privātmāja) slēdz individuālu līgumu ar elektroenerģijas tirgotāju, kas nozīmē, ka šādam klientam ir individuāls skaitītājs un elektroenerģijas uzskaite, cilvēks pats norēķinās par elektrību ar izvēlēto tirgotāju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!