Fоtо: Pexels

Kriptovalūtu un mākslīgā intelekta telpā pazīstamais uzņēmējs Sems Altmans radījis jaunu digitālo monētu, kas šobrīd cilvēkiem tiek piešķirta apmaiņā pret viņu acu attēlu, ziņo BBC.

Projekts "Worldcoin", ko cilvēki raksturo kā distopisku, ir sācis darbu šonedēļ. BBC vēsta, ka tūkstošiem cilvēku visā pasaulē gaidījuši rindās, lai pirmajā dienā, kad projekts tika pilnībā palaists, ieskatītos sudrabotajā sfērā, kas patiesībā ir izsmalcināts acu skenēšanas rīks.

OpenAI izpilddirektors Altmans, kurš ir viens no "ChatGPT radītājiem, pauž cerību, ka projekts palīdzēs radīt datu bāzi, kas var atšķirt mākslīgu aci vai acs attēlu no īstas.

""Worldcoin" varētu ievērojami palielināt ekonomiskās iespējas un radīt uzticamu risinājumu, lai atšķirtu cilvēkus no AI tiešsaistē, vienlaikus saglabājot privātumu," Altmans apgalvoja uzņēmuma vietnē publicētā vēstulē.

"Worldcoin" arī akcentē, ka tā sistēma varētu pavērt ceļu "AI finansētam" universālajam pamata ienākumam. Tiesa gan nedz Altmans, nedz pati kompānija nav paskaidrojusi, kā to panāks.

Kopš skeneru testēšanas sākuma pirms diviem gadiem, "Worldcoin" norāda, ka kriptovalūtu datubāzei ir pievienoti vairāk nekā divi miljoni cilvēku 33 dažādās valstīs. Saskaņā ar uzņēmuma datiem, lielākā daļa reģistrācijas ir notikušas Eiropā, Indijā un Āfrikas dienvidos.

Neskatoties uz uzņēmuma amerikāņu izcelsmi, kripto monētas netiek piedāvātas ASV pilsoņiem, jo, kā jau iepriekš vēstīts, ASV regulatori ir sākuši strikti izvērtēt kriptovalūtu pasauli.


Uzņēmums paziņojis, ka plāno izplatīt 1500 skenēšanas iekārtas pa visu pasauli. Par katru acs ierakstu cilvēks saņem 25 "Worldcoin", kuru vērtība šobrīd ir ap diviem ASV dolāriem par monētu. Kompānija apgalvo, ka konkrētos acu ierakstus neglabā un informāciju izmanto, lai sistēma varētu mācīties atpazīt reālas cilvēku acis, ko tad, kā jau minēts, varētu izmantot sejas atpazīšanas tehnoloģijās. Tās šobrīd plaši jau izmanto virkne sektoru, piemēram, finanšu jomā, veidojot jaunus klientu kontus.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !