Fоtо: Midjourney/DELFI
Banku novērtējumi visā pasaulē varētu tuvāko piecu gadu laikā varētu sasniegt 7 triljonus ASV dolāru, liecina "Boston Consulting Group" veiktais pētījums.

"Aizdevēji varētu teju dubultot savus novērtējumus, ja tie uztur izaugsmi un uzlabo savu grāmatvedisko vērtību, neskatoties uz izaicinājumiem," norāda "Boston Consulting Group".

"Lielākais faktors, kas veicina pesimismu attiecībā uz banku sektoru, ir ievērojamais pelnītspējas kritums," norāda "Boston Consulting Group" eksperti.

Banku akciju ienesīgums aizvien vairāk atpaliek no lielākajiem tirgus indeksiem, un šī starpība palielinās. Pat, ja bankas iegulda produktivitātē un būtiski vienkāršo savus biznesa modeļus, to peļņa aizvien būs pakļauta spiedienam, jo saglabājas augstās kapitāla prasības un pieaug konkurence no tādiem spēlētājiem kā finanšu tehnoloģiju kompānijas.

Tomēr aizdevēji var palielināt savus novērtējumus, ja viņi atgriežas uz izaugsmes ceļa un, neskatoties uz ārējiem apstākļiem, uzlabo pašu kapitāla uz akciju rādītāju. Aptuveni 75% banku 2022. gadā pašu kapitāla rādītājs uz vienu akciju bija zem 1, bet peļņa uz vienu akciju bija teju puse no 2008. gada līmeņiem.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !