"Kādam ir dārzs, kādam ir rokdarbi, bet kas paliek man?" saka Inga Bolukemini, atbildot uz jautājumu, kā nokļuvusi līdz tam, ka paralēli darbam bankā izglīto cilvēkus par finanšu pasaules pamatiem platformā "Instagram". Viņa norāda, ka bieži vien problēma uzkrāt un uzlabot savu dzīvi slēpjas nevis faktā, ka nav naudas, bet tajā, ka nauda tiek izlietota nepareizi. Par to, kā pārvaldīt savas finanses pareizi, viņa stāstīja raidījumā "Nākotnes kapitāls".

Bolukemini, kuras pamata darbavieta ir "Swedbank", kur viņa ir Finansēšanas juridiskās daļas vadītāja, stāsta, ka vienmēr interesējis jautājums, kāpēc nereti cilvēkiem, kam ir vienādi ienākumi un kopumā līdzīgs karjeras ceļš, atšķiras tas, kā viņi dzīvo.

"Viņi dzīvo vienā vidē, strādā vienā vidē, paiet gads, divi, pieci, un tu redzi, ka viens pakāpies daudz augstāk, it kā pat amatu nepamainot, bet dzīves līmenis ir labāks, bet tas otrs kā paliek, tā paliek tajā pašā punktā," stāsta eksperte.

Budžeta plānošana kopumā, kā viņa uzskata, ir problēma, par kuru Latvijā tiek runāts pārāk maz. Bieži valda mīts, ka visu rūpīgi uzskaita tikai nabagi, kamēr bagātnieki neseko līdzi saviem izdevumiem. Tas ir absolūti nepareizi. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!