Fоtо: Publicitātes attēls

Nekustamā īpašuma attīstītājs "Kaamos" sācis otras daudzdzīvokļu māju projekta "Moho Garden" deviņstāvu ēkas būvniecību Rīgā, Mežaparkā. Investīcijas projektā pārsniegs 17 miljonus eiro, ziņo uzņēmums.

Jaunajā A energoefektivitātes klases namā būs 64 skandināvu dizaina stilā ieturētu mājokļi 40–110 kvadrātmetru platībā. Mājas būvniecību veic "Kaamos" grupas Latvijā dibinātais uzņēmums "Kaamos Construction", un ēku plānots pabeigt nākamajā ziemā.

Projekta teritorija būs nožogota un labiekārtota, tajā atradīsies rotaļu laukums, āra trenažieri, autostāvvietas un velosipēdu novietnes zem nojumēm. Ainavu arhitekti veidojuši īpašus reljefa risinājumus. Dzīvokļu īpašnieki varēs izvēlēties vienu no četrām apdares kolekcijām.

"Lai arī pēdējo divu gadu laikā piedzīvotā inflācija kombinācijā ar "Euribor" likmju dinamiku ir būtiski ietekmējusi jauno mājokļu meklētāju spēju uzņemties jaunas saistības, redzam, ka interese par projektiem Mežaparkā nav mazinājusies. Vairāk nekā ceturtā daļa no Moho Garden pirmās deviņstāvu ēkas dzīvokļiem ir jau pārdoti," klāsta "Kaamos" vadītājs Latvijā Guntars Cauna.

Šobrīd, sekojot patērētāju aktivitātes kritumam, ir mazinājies arī jauno mājokļu būvniecības apjoms. Līdz ar to jau tuvākajā nākotnē var veidoties jauno dzīvokļu projektu piedāvājuma trūkums, viņš pieļauj.

Projekta "Moho Garden" būvniecību 12,5 miljonu eiro apmērā finansē "Bigbank". "Lai arī pēc bankas ekonomistu prognozēm "Euribor" likme, visticamāk, sāks samazināties šā gada beigās vai nākamā gada sākumā, tomēr Latvijas mājokļu tirgu pozitīvi varētu ietekmēt Latvijas likumdevēja pieņemtais lēmums atļaut finanšu iestādēm reklamēt hipotekāros kredītus," cer "Bigbank" Latvijas filiāles korporatīvo darījumu nodaļas vadītājs Mareks Grodskis.

Viņaprāt, šis solis varētu veicināt konkurenci, informācija kļūs pieejamāka un vieglāk salīdzināma, bankām būs vairāk jāstrādā ar cenas un citu papildu ieguvumu piedāvājumu.

"Kaamos" grupa ir Igaunijas kapitālsabiedrība, kas dibināta 2002. gadā un darbojas nekustamo īpašumu attīstīšanas, būvniecības, zaļās enerģijas jomā, kā arī iegulda jaunuzņēmumos. Grupa ir uzbūvējusi un pārvalda nomas platības 80 tūkstošus kvadrātmetru apmērā. Grupas uzņēmumi darbojas Igaunijā un Latvijā. 2022. gada beigās grupas uzņēmumu aktīvu apjoms bija 269,7 miljoni eiro, pašu kapitāls – 164,2 miljoni eiro.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !