Foto: LETA

Pēc ļoti klusajiem ziemas mēnešiem nekustamā īpašuma tirgus ir nedaudz atdzīvojies un darījumu skaits palielinājies; mājokļu pārdošanas sludinājumos vērojama dzīvokļu cenu samazināšanās jaunajos projektos ārpus centra apkaimēm, savukārt īres cenās visur vērojama izaugsme, – tādi dati ir cenubanka.lv rīcībā.

Analītiķi ziņo, ka šā gada februārī ir reģistrēts augstākais darījumu skaits pēdējos mēnešos, turklāt vairāk darījumu ir bijis, salīdzinot ar janvāri (par 37%), kā arī ar iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi (par 13%).

Šā gada pirmajā ceturksnī notikušo darījumu rezultātā ir nedaudz palielinājusies vidējā cena dzīvokļiem jaunbūvēs pirmreizējā tirgū apkaimēs ārpus Rīgas centra. Taču tā joprojām ir zemāka nekā 2023.gada trešajā un ceturtajā ceturksnī. Savukārt dati par dzīvokļu cenu sērijveida ēkās, pirmskara namos Rīgas centrā joprojām rāda samazinājuma tendenci.

Cenubanka.lv akcentē, ka gada pirmajā ceturksnī visās tās aplūkotajās teritorijās un mājokļu kategorijās bija vērojama vidējās darījuma summas samazināšanās.

Savukārt vērtējot sludinājumus, analītiķi norāda, ka jau trešo mēnesi pēc kārtas var redzēt mājokļu cenu samazinājuma tendenci jaunajos projektos ārpus centra.

"Pretēji pārdošanas cenām, prasītajās īres cenās martā redzama būtiska izaugsme," ir viens no secinājumiem.

Dati rāda, ka šā gada pirmā ceturkšņa izskaņā jauns dzīvoklis apkaimēs ārpus galvaspilsētas centra pirmreizējā tirgū maksājis vidēji 2424 eiro/m2, sērijveida dzīvoklis – 1017 eiro/m2, centra namos – 2250 eiro/m2.

Savukārt sludinājumos prasītā vidējā īres cena Rīgā jaunajās mājās vienas istabas dzīvoklim bija 365 eiro mēnesī, sērijveida vienas istabas dzīvoklim – 260 eiro, savukārt divistabu dzīvokļus to īpašnieki vēlas izīrēt attiecīgi par 595 eiro un 320 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!