Фото: Shutterstock
Pēc pagājušā gada jandāliņa par un ap elektroenerģijas sadales tarifu celšanu mājsaimniecībām šogad tie ir nedaudz samazināti, turpinās arī valsts atbalsts mājsaimniecībām. Tiesa, ir mainījies tā risinājums, un tas nav pieejams, piemēram, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās ar vienu kopīgu pieslēgumu visiem elektrības lietotājiem. Ar to ne pārāk spožajā ekonomiskajā situācijā nav mierā šo dzīvokļu īpašnieki.

Visi maksā vienādus nodokļus valstij, bet atlaides saņem tikai daži, vienu no uzklausītajiem pārmetumiem atstāsta "Civinity mājas" Daudzdzīvokļu ēku apsaimniekošanas daļas vadītājs Gatis Roze, vēršot uzmanību, ka jautājumā par valsts atbalsta piešķiršanu būtu jāievieš vienlīdzības princips.

AS "Sadales tīkls" rīcībā nav precīzu datu, cik šādu gadījumu varētu būt, taču uzņēmums norāda, ka vairums mājsaimniecību (dzīvoklis, privātmāja) slēdz individuālu līgumu ar elektroenerģijas tirgotāju, kas nozīmē, ka šādam klientam ir individuāls skaitītājs un elektroenerģijas uzskaite, cilvēks pats norēķinās par elektrību ar izvēlēto tirgotāju.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Подпишись и читай:

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !