Фото: Shutterstock

Labklājības ministrijas organizētā tiešsaistes erudīcijas spēlē "Lielā eiroviktorīna" šogad zināšanas pārbaudīja 79 skolu audzēkņi no 42 Latvijas pilsētām un tika pārstāvēts gandrīz katrs Latvijas novads, "Delfi" informēja organizatori.

Dalībnieku skaits ir jauns rekords, kas pārspēj skolu skaitu 2023. gadā, kad viktorīnā piedalījās jaunieši no 69 skolām.

Lielās eiroviktorīnas mērķis ir dot iespēju jauniešiem saliedēties, pārbaudīt un paplašināt zināšanas par Eiropas Savienību, labklājības nozari un Eiropas Savienības fondu pienesumu labklājības un vienlīdzības veicināšanā.

"Bija patīkami vērot, kā jaunieši aktīvi, ar aizrautību piedalījās konkursā. Jautājumi bija interesanti un saistīti ar reālo dzīvi. Spēles "Lielā eiroviktorīna" mērķis ir attaisnojies, un jaunieši vairāk saliedējās un ieguva jaunas zināšanas par labklājības nozari un ES fondiem," stāsta Rīgas Rīnūžu vidusskolas latviešu valodas skolotājs Augusts Akmeņkalns.

Šogad uzvarējušas sešas klases: par erudītāko klasi Rīgā atzīta Rīgas Rīnūžu vidusskolas 11.a klase, Vidzemē — Ogres Valsts ģimnāzijas 11.a klase, Latgalē — Kārsavas vidusskolas 11.a klase, Sēlijā — Ilūkstes Raiņa vidusskolas 11.a klase, Kurzemē — Engures vidusskolas 11.a klase, Zemgalē un Latvijā kopumā — Jelgavas 5. vidusskolas 10.a klase.

Katra uzvarējusī klase saņems 500 eiro kāda pašu izvēlēta klases saliedēšanas pasākuma apmaksai.

Projekts tiek finansēts no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !