Foto: DELFI
Sabiedrības interesēs ir tas, ka mediji ne tikai atspoguļo objektīvu un faktos balstītu informāciju, bet arī piesaista darbā profesionālus un talantīgus jaunos žurnālistus. Tas ir viens no stūrakmeņiem kopējai mediju nozares attīstībai. Tādēļ jau piekto reizi Latvijā vadošais ziņu medijs "Delfi" izsludina pieteikšanos stipendijai un ziedo Latvijas Universitātes (LU) fondam 10 000 eiro, ko sadalīs diviem talantīgiem un izciliem studentiem, katram nodrošinot 5000 eiro lielu stipendiju. Tāpat "Delfi" visiem LU fonda stipendiātiem dāvinās līdz mācību gada beigām "Delfi Plus" abonementu, kas ļaus lasīt, skatīties un klausīties oriģinālu saturu un kvalitatīvu žurnālistiku.

"Delfi" stipendija

"Delfi" stipendijai var pieteikties visu Latvijā akreditēto augstskolu studenti, sākot no 2. kursa, maģistranti, kā arī doktorantūras studenti, kas izvēlējušies studijas žurnālistikas vai multimediju producēšanas apakšprogrammās. Galvenais nosacījums – uz stipendiju pretendē motivēti, centīgi, mācībās spējīgi un sabiedriski aktīvi studenti. Tāpat studenta vidējā svērtā atzīme par iepriekšējo semestri ir lielāka par 7,5 ballēm.

Potenciālos stipendiātus izvērtēs komisijas priekšsēdētājs, "Delfi" galvenais redaktors Filips Lastovskis, "Delfi Plus" redaktore Vita Dreijere, LU Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Jānis Ikstens, LETA galvenais redaktors Pēteris Zirnis un LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa.

Pieteikšanās 2023./2024. mācību gada stipendijai notiek līdz 29. septembrim.

Pieteikties stipendijai var mājaslapā www.fonds.lv, un tās administrēšanu nodrošina LU fonds.

"Jauno žurnālistikas studentu atbalstīšana nav tikai altruistisks žests. Šobrīd ļoti labi redzams, ka žurnālistikā, kad tiek meklētas papildu darba rokas, bieži tiek uzrunāti vieni un tie paši cilvēki, jo pieredzējušu profesionāļu darba tirgū nav nemaz tik daudz. Ir iespēja vai nu sērīgi pieņemt šo faktu, turpināt par šiem cilvēkiem konkurēt ar vēl tiem dažiem Latvijā palikušajiem nacionāla mēroga neatkarīgajiem medijiem, vai arī darīt kaut ko, lai mediju darba tirgū ienāktu jauni censoņi. Esmu redzējis iepriekš, kā "Delfi" stipendija palīdz ievest darba tirgū jaunus un talantīgus žurnālistus, tāpēc ir tikai loģiski šo stipendijas projektu turpināt."
Filips Lastovskis, "Delfi" galvenais redaktors


Nodibinājums "Latvijas Universitātes fonds" jau kopš 2004. gada nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan Latvijas Universitāti, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. Fonda prioritātes ir atbalsts stipendiju formā izciliem un centīgiem studentiem, tai skaitā ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu, pētniecības un mācību vides attīstības projekti, kā arī infrastruktūras uzlabošanas projekti.

"Delfi Plus" abonements bez maksas visiem LU stipendiātiem

Dāvināt kvalitatīvas žurnālistikas pieredzi jau kļuvis par tradīciju, tāpēc "Delfi" arī šogad rūpējas, lai visi LU fonda stipendiāti varētu bez maksas saņemt kvalitatīvu un oriģinālu saturu, kuru ik dienu rada "Delfi" profesionāļi "Delfi Plus" lietotājiem. Abonements ietver visu "Delfi" maksas saturu bez ierobežojumiem no jebkuras ierīces, kā arī sniedz ērtāku portāla lietojamību, jo abonementa īpašniekiem ir samazināts komercreklāmu apjoms. Ar "Delfi Plus" neierobežoti var piekļūt visam maksas satura arhīvam, interaktīvajiem specprojektiem, "Delfi TV" raidījumiem un arī vizuālās stāstniecības rakstu sērijām.

Īstenojot vīziju par ieinteresētu sabiedrību, "Delfi" jau ceturto gadu īsteno arī bezmaksas žurnālistikas skolas #Storygram projektu. Tā ietvaros zinātkāriem un motivētiem jauniešiem ir iespēja ielūkoties žurnālistikas ikdienā, pilnveidot savas mediju prasmes un programmas laikā profesionāļu pavadībā veidot dažādus žurnālistikas darbus. Nesenākā #Storygram žurnālistikas skolas izlaiduma 13 absolventi radīja multimediālu projektu "Jaunā maiņa", kurā stāstīja par sev un vienaudžiem nozīmīgiem tematiem. Būtiski arī pieminēt, ka visiem ISIC un ITIC karšu īpašniekiem "Delfi Plus" ir iespēja abonēt par īpaši izdevīgu cenu, aktivizējot to šeit. Jo mums ir svarīgi, lai studenti un pedagogi izbaudītu kvalitatīvu žurnālistiku!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!