Ceturtdien Rīgas mērs Aivars Aksenoks (JL) ir uzdevis visiem Rīgas domes struktūrvienību vadītājiem pēc plašsaziņas līdzekļu pārstāvju vai sabiedrības pieprasījuma nekavējoties un pilnā apjomā sniegt visu informāciju par darbiniekiem izmaksātajām prēmijām par 2005.gada otro kvartālu, kā arī par visām turpmākajām, informēja domē.
Saskaņā ar Rīgas domes 2005.gada 16.februārī noslēgto darba koplīgumu, dome ir apņēmusies par kvalitatīvu darbu un paaugstinātu darba intensitāti motivēt darbiniekus, ne retāk kā reizi ceturksnī piešķirot prēmiju ne mazāk kā 50% apjomā no darba algas. Lai noteiktu piešķiramo prēmiju apjomu, Aksenoks katram struktūrvienības vadītājam bija uzdevis izvērtēt savu darbinieku darba kvalitāti un efektivitāti.

Informācijas atklātības likums nosaka atklātību un caurskatāmību valsts pārvaldē, tādējādi radot iespēju sabiedrībai sakot līdzi tās darbībai un pašiem iesaistīties. Sabiedrības informēšana ir valsts pārvaldes pienākums, ko jaunā Rīgas dome “Jaunā laika” vadībā arī atbildīgi īsteno, teikts mēra paziņojumā.

Видео Deutsche Welle

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !