Video atskats: Galaxy 3D hologrammu šovs pulcē ap 10 000 skatītāju

Augusta izskaņā Andrejostas vasaras koncertnotikumu vietā Wondersala pulcējās ap 10 000 tehnoloģiju cienītāju, kas vasaras noslēgumā baudīja unikālu 3D hologrāfisko projekciju piedzīvojumu. Pasākumu organizēja pašmāju tehnoloģiju un inovāciju uzņēmums Samsung, sadarbībā ar satura īstenotāju, godalgoto Lielbritānijas uzņēmumu Kaleida. Hologrammu šovs bija īpaša dāvana Latvijas iedzīvotājiem, ar kuriem kopā atzīmēja jauno salokāmo viedtālruņu Galaxy Fold4 un Galaxy Flip4 ienākšanu tirgū.
Kā norāda Līga Bite, Samsung korporatīvās komunikācijas vadītāja Baltijā, šāda mēroga un apjoma šovs Baltijā norisinājās pirmo reizi: "Tie pavisam noteikti bija līdz šim apmeklētākie tehnoloģiju svētki – skatītāji klātienē varēja iepazīties ne tikai ar priekšrocībām, ko sniedz Galaxy ekosistēmas ierīces, bet piedzīvot krāšņu vizuālo stāstu. Īpašu unikalitāti pasākumam piešķīra fakts, ka trīs dimensionālās projekcijas pacēlās un levitēja virs ūdens."
Galaxy 3D hologrammu šovs balstījās uz inovatīvu un tehnoloģisku risinājumu izmantošanu. Ar jaudīgu projektoru palīdzību uz īpaši veidota hologrāfiska tīkla (18x8 metri) tika projicēts vizuāls vēstījums 3D formā. Hologrāfisko tīklu veidoja no speciāla, caurspīdīga materiāla, kas pārklāts ar īstu sudrabu, lai panāktu iespaidīgus, īpaši atstarojošus vizuālos efektus. Darbs pie hologrammu šova izstrādes ilga aptuveni 3 mēnešus, bet šova konstrukciju uzbūvēja 4 dienu laikā. Kopumā pie šova izveides strādāja vairāk nekā 26 profesionāļi no Lielbritānijas, Vācijas, Kanādas un Latvijas.
Tehnoloģiju uzņēmums Kaleida pasaulē zināms kā viens no vadošajiem hologrāfisko projekciju un sintētiskās realitātes video satura veidotājiem. Uzņēmumam pieder rekords ar pasaulē skatītāko hologrammu šovu, kuru noskatījušies 100 miljoni cilvēku. Aizvadītajā gadā Kaleida pasaules ievērību guva, realizējot hologrammas projektu sadarbībā ar slaveno reperi Ye jeb Kanje Vestu, kurš ar hologrammas palīdzību izveidoja īpašu sveicienu Kimai Kardašjanai, 3D projekcijā atveidojot viņas tēvu. Līdz šim uzņēmums ir sadarbojies ar tādiem pasaules gigantiem kā Netflix, Paramount Pictures, World Wildlife Fund un citiem, kuri uztic apvienot reālās pasaules vidi ar digitāli radītu saturu.

Pieejamība un cena

Galaxy Flip4 pieejams Bora violetā un grafīta krāsā, kā arī divās jaunās krāsās – zelta rozā un zilā. Galaxy Fold4 viedtālruņi un S Pen vāciņi pieejami pelēkzaļā, bēšā un gaistoši melnā krāsā. Savukārt Galaxy Buds2 Pro papildinās ierīču ekosistēmu ar pieskaņotiem krāsu toņiem – austiņas pieejamas grafīta, baltā un Bora violetā krāsā. Ierīces var iegādāties lielākajos elektropreču veikalos, pie mobilo sakaru operatoriem vai tiešsaistē samsung.lv.


Papildu informācija par jaunajām ierīcēm un Galaxy ekosistēmu pieejama www.samsung.lv.