Atver pasauli jaunām iespējām
Ar viedpulksteni tagad iespējams analizēt ķermeņa sastāvu un miega kvalitāti
Samsung jaunie Galaxy sērijas viedpulksteņi – Galaxy Watch4 un Galaxy Watch4 Classic, iezīmē jaunu viedpulksteņu inovāciju laikmetu. Viedpulksteņi ir pilnībā pārveidoti un sniedz patērētājiem pieeju inovatīvākajām tehnoloģijām. Pateicoties tiem, iespējams sekot līdzi ne tikai tādiem rādītājiem kā noieto soļu apjomam, sadedzinātajām kalorijām, asinsspiedienam un veikt sirds elektrokardiogrammu, bet arī analizēt arī ķermeņa sastāvu un uzraudzīt miega kvalitāti.
Ķermeņa masas un miega analīze – tagad arī viedpulkstenī
Samsung jaunā bioelektriskās pretestības analīzes funkcija analizē ķermeņa sastāvu, sniedzot lietotājiem padziļinātāku izpratni par vispārējo veselības stāvokli un fiziskās sagatavotības līmeni. Lietotāji var noteikt gan savu skeleta muskuļu apjomu, vielmaiņas ātrumu, kā arī ķermeņa tauku procentu un ūdens daudzumu. Ķermeņa masas analīzi var veikt aptuveni 15 sekunžu laikā – pulkstenim, kas atrodas uz plaukstas locītavas, jāpieskaras ar diviem pirkstiem un tā sensors uztvers 2400 datu punktus.

Viedpulkstenis Galaxy Watch4 aprīkots ar Samsung revolucionāro BioActive sensoru un tā mikroshēma precīzi darbina trīs spēcīgus sensorus, kas nolasīs optisko sirdsdarbības ātrumu, sirds elektrisko aktivitāti, kā arī veiks bioelektriskās pretestības analīzi. Lietotāji ar viedpulksteni var kontrolēt asinsspiedienu, diagnosticēt ātriju fibrilāciju (AFib) jeb stāvokli, kad sirds sitas neregulārā ritmā, izmērīt skābekļa līmeni asinīs, kā arī veikt ķermeņa masas analīzi.

Arī naktsmiera laikā pulkstenis būs nomodā un sekos līdzi miega kvalitātei un paradumiem, identificējot traucējumus (tai skaitā krākšanu) un mērot skābekļa līmeni asinīs. Tādējādi iespējams iegūt vēl detalizētāku informāciju par saviem miega paradumiem.
Izcila Wear OS operētājsistēma, kas tapusi sadarbībā ar Google
Jaunā Galaxy viedpulksteņu platforma ir vienkārša, ērta un efektīva. Pateicoties Samsung jaunajam One UI Watch interfeisam un Wear OS operētājstēmai, visu ierīču sadarbība Galaxy ekosistēmas ietvaros tagad ir vēl vienmērīgāka. Izmantojot One UI Watch, saderīgas lietotnes pēc to lejupielādes viedtālrunī automātiski tiks instalētas arī pulkstenī, uzreiz sinhronizējot arī svarīgākos iestatījumus. Auto Switch jeb automātiskā pārslēgšanās funkcija nodrošinās, ka audio Galaxy bezvadu austiņās būs iespējams kontrolēt, izmantojot gan tālruni, gan pulksteni. Tāpat mobilās viedierīces iespējams kontrolēt, izmantojot Bixby balss asistentu un dažādus žestus. Piemēram, divreiz paceļot apakšdelmu uz augšu un uz leju, iespējams atbildēt uz zvaniem, bet divreiz pagriežot plaukstas locītavu – tos noraidīt vai deaktivizēt paziņojumus.

Viedpulkstenī ērti var izmantot plašo Google lietotņu ekosistēmu. Piemēram, piekļūt iecienītākajiem Galaxy pakalpojumiem un lietotni Google Maps izmantot kopā ar pulkstenī iebūvēto kompasu. Platforma atbalsta arī vadošās trešo pušu lietotnes, piemēram, adidas Running, Calm, Strava un Spotify, kas pieejamas Google Play. Drīzumā būs pieejama arī ilgi gaidītā Google Pay funkcija, ļaujot veikt bezkontakta maksājumus ar Galaxy Watch4 ierīcēm.
Spēcīga veiktspēja
Izcilo pieredzi nodrošinās apjomīgi aparatūras jauninājumi, tostarp uzlabotais procesors, bagātīgais ekrāns un paplašinātā atmiņa. Galaxy Watch4 sērija izceļas ar pirmo 5 nm procesoru, kas iekļauts Galaxy Watch sērijas viedpulksteņos. Tas garantē par 20 % ātrāku centrālā procesora darbību, 50 % lielāku operatīvo atmiņu un 10 reizes ātrāku grafisko procesoru nekā iepriekšējās paaudzes pulkstenis. Ekrāna izšķirtspēja ir palielināta līdz 450 x 450 pikseļiem – vizuālie attēli būs asāki un kvalitatīvāki. Ar iespaidīgo 16 GB atmiņu tiks nodrošināta pietiekami daudz vieta, lai lejupielādētu un uzglabātu iecienītākās lietotnes, mūziku un fotoattēlus. Par to drošību un aizsardzību rūpēsies Samsung Knox drošības platforma.

Samsung, kā vadošais eSIM tehnoloģiju attīstītājs, ļauj saviem patērētājiem baudīt brīvību un palikt savienotiem pat tad, ja viedtālrunis nav līdzi ikdienas gaitās – viedpulkstenis automātiski sinhronizēsies ar viedtālruni un nodrošinās sasniedzamību. Ņemot vērā piedāvātās funkcijas un iespējas, viedpulksteņa akumulatora darbības laiks būs līdz 40 stundām (atkarīgs no lietošanas apstākļiem un izmantotajām funkcijām). Ja nepieciešams īsā laikā iegūt papildu jaudu, 30 minūšu uzlāde nodrošinās akumulatora darbības laiku līdz 10 stundām.
Pieejamība un cena
Galaxy Watch4 un Galaxy Watch4 Classic ir iespējams iegādāties lielākajos elektropreču veikalos, pie mobilo sakaru operatoriem vai tiešsaistē samsung.lv. Galaxy Watch4 ieteicamā mazumtirdzniecības cena ir no 269 eiro, bet Galaxy Watch4 Classic – no 369 eiro. Papildu informācija: www.samsung.lv.