Kritieni stiprina – skrituļslidotājs Nils Jansons
Kritieni stiprina – skrituļslidotājs Nils Jansons
Kā iemācīties skrituļot? Vai to ir iespējams izdarīt, ne reizi nenokrītot? Atbildes uz šiem jautājumiem Andra Čudare centās noskaidrot sadarbībā ar "Samsung" tapušā projekta "Dzīve aizrauj" 5. epizodē. Tās galvenais varonis – profesionālais inline skrituļslidotājs Nils Jansons.
"Vecāki mums ieaudzināja disciplīnu, ka ir vienmēr jāsporto un jātrenējas. Viss sākās ar hokeju, kur es iemācījos būt uz slidām, un tad jāsaka paldies manam brālim Mārtiņam, kurš atklāja skrituļsslidas – redzēja TV, kā džeki Amerikā taisa trikus, "pavilkās" un dabūja slidas no vecākiem," par ceļu uz profesionāla skrituļsslidotāja karjeru stāsta Nils. "Brālis ir spēlējis lielu lomu pirmajā izaugsmes lielajā kāpumā, līdz es sāku piedalīties sacensībās."

"Krišana nāks līdzi mācību procesam. Nevajag pārspīlēt vai sevi pārlieku satraumēt, mācoties kaut ko grūtu un mēģinot sev vai kādam kaut ko pierādīt. Tas salauzīs un sabojās mīlestību pret nodarbi," spriež Nils.

"Ja tu gribi būt labākais, tev būs jākrīt un jāiet cauri neveiksmēm, tam, ka viss ir slikti un kāds atsaka. Tas, manuprāt, ir skaisti – tu izej cauri kritieniem, daudz iemācies un kļūsti stiprāks," rakstura un prasmu rūdīšanu raksturo sportists.

Dalība sacensībās ir tikai viens no skrituļslidošanas aspektiem. "Šis sporta veids ir dzimis un audzis ielās, kur tu vari iet un rādīt savu pieeju – taisīt trikus tā, kā tu vēlies."