Foto: Publicitātes foto

6. aprīlī 60. dzimšanas dienu svin leģendārais "līvs" – rokmūziķis Ainars Virga. Par godu šim notikumam viņš ielūdz uz vērienīgu dzimšanas dienas lielkoncertu "Liepājnieks", kas viņa dzimšanas dienā notiks Liepājas Olimpiskajā centrā, portālu "Delfi" informē mūziķa pārstāvji.

Ainars Virga dzimis 1964. gada 6. aprīlī Liepājā un mūzikā darbojas kopš 1976. gada. Darbojies grupās "Vabolītes", "Corpus", "Neptūns", "Liepājas kvartets", "Līvi", "Riga", "Liepājas brāļi" un "Virga Hard Orchestra".

2014. gada aprīlī nāca klajā Ainara Virgas pirmais soloalbums "Dziesmas par dzīvi un mīlestību", kurš tika atzīts par 2014. gada labāko metāla un roka albumu. Tāpat Ainars Virga ir festivāla "Virga fest" un "Līvi fest" organizators un idejas autors; viņš sarakstījis mūziku Liepājas teātra izrādei "Akmeņi" (2005) un mūziklam "Liepājas stāsts" (2007).

Ar grupu "Līvi" piedalījies Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas "Kaupēn, mans mīļais" izrādēs Liepājas teātrī. 2015. gadā pēc vairāk nekā divdesmit gadu pārtraukuma Ainars Virga kopā ar dziedātāju Alex, Uldi Marhileviču un Gunti Vecgaili izdeva supergrupas "Riga" Amerikā savulaik ierakstīto albumu "Riga in America", kurā ir dzirdama arī dziedātāja Igo balss. Savas karjeras laikā Ainars sadarbojies ar Olgu Rajecku, Igo, Ivo Fominu, Mārtiņu Ruski (Kanteru), Jāni Buķeli, Andri Ērgli, Alex u. c. dziedātājiem un mūziķiem.

Par savu jubilejas koncertu viņš saka: "Man ir svarīgi, lai tajā piedalītos tie mūziķi, kuri manā dzīvē ir spēlējuši kādu lomu. Tādu ir ļoti daudz, tāpēc gaidāmi pārsteigumi!" Koncertā skanēs nozīmīgākās latviešu roka kompozīcijas – sākot no "Dzimtās valodas" un "Dieva dēla" līdz šodien radītajiem skaņdarbiem. Koncertos piedalīsies grupas "Līvi" un "Liepājas brāļi", dziedātāji Igo un Olga Rajecka, mūziķi Tomass Kleins, Modris Šterns, Guntars Račs un Uldis Marhilevičs, folkloras kopa "Stiprās sievas", Durbes kamerkoris, Frīdis (kā Teicējs) u. c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!