Foto: AFP/Scanpix
Šī gada festivāla "Positivus" pirmās dienas koncertu programmu noslēgs britu grupa "Noah And the Whale". Tāpat kļuvis zināms, ka uz festivālā "Tele2" skatuves uzstāsies arī apvienība no Igaunijas "Iiris".

Šogad kā vieni no "hedlaineriem" uz "Positivus" skatuves atgriežas britu grupa "Two Door Cinema Club". 2009. gada "Positivus" festivālā grupa uzstājās ar pirmo koncertu ārpus Apvienotās Karalistes. Kopš tā laika "Two Door Cinema Club" ir ierakstījuši divus albumus un guvusi spožus panākumus ārpus Lielbritānijas robežām. Grupas līderis Aleks Trimbla pat uzstājās Londonas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Vēl šogad uz festivāla skatuvēm kāps britu mūziķi "Palma Violets" un Maikls Kivanuka (Michael Kiwanuka), kurš BBC ikgadējā aptaujā "Sound of" atzīts par visperspektīvāko 2012. gada mūziķi, "Brit Awards" kritiķu balvas ieguvējs Toms Odells (Tom Odell), kā arī indie grupa "Team Ghost".

Tāpat festivāla organizatori informē, ka dalībnieku virknei ir pievienojušās arī divas apvienības no ASV – "Darwin Deez" un "Twenty One Pilots", kā arī "Suuns" - grupa no Kanādas, kas mūzikas kritiķu vidū tika dēvēta par vienu no 2011.gada spožākajām debijām.

Jau vēstīts, ka festivālā "Positivus" šogad uzstāsies pašmāju grupa "Jauns mēness" un viena no pēdējo gadu mūzikas kritiķu visaugstāk atzītajām britu grupām "The xx", "Imagine Dragons", grupa "!!! (Chk Chk Chk)", "indie rock" apvienība no Velsas "The Joy Formidable", amerikāņu dziesminieks Džons Grants (John Grant), jaunzēlandiešu izcelsmes mūziķis Willy Moon no Londonas, britu "electro pop", "dark wave", "indietronica" un "synthpop" māksliniece Charli XCX, kā arī muzikālā apvienība no Mančstras "No Ceremony".

Tāpat savu dalību festivālā apstiprinājuši kanādieši "Crystal Castles", melodiskie "Foxes", dāņu indie rock pārstāvji "Eferklang" un instrumentālie "Elektro Guzzi".

Lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā – "Positivus festivāls 2013" šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Šogad pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21.jūlijā.

Biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, "Biļešu Serviss" kasēs un "Nordea" bankomātos.

Jau vēstīts, ka iepriekš izziņotie galvenie festivāla mākslinieki ir "Sigur Rós".

Iepriekš "Positivus" festivālā ir uzstājušies tādi mākslinieki kā "Muse", "Keane", "The Vaccines", "Manic Street Preachers", "Travis", Moby, "Editors", "Scissor Sisters", "Prāta Vētra" un daudzi citi.

Fotogalerijā: 'Positivus' 2012

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!