Foto: Midjourney/DELFI

Japāņu rakstniece Rie Kudana (Rie Kudan, 1990), kura šogad saņēmusi vienu no Japānas nozīmīgākajām literārajām godalgām – Akutagavas balvu –, preses konferencē paziņojusi, ka darbs, kas nesis viņai šo apbalvojumu, daļēji radīts ar "ChatGPT" palīdzību, vēsta CNN.

Akutagavas balva ir prestiža godalga, ko piešķir literātiem jau kopš 1935. gada. Tā nosaukta par godu japāņu īsās prozas meistaram Rjūnosukem Akutagavam (Ryūnosuke Akutagawa, 1892–1927).

"Arī turpmāk plānoju izmantot mākslīgo intelektu savu darbu tapšanā un ļaut savam radošumam izpausties pilnībā," medijiem atzina 33 gadus vecā Rie Kudana.

Autore atklājusi, ka aptuveni 5% no viņas grāmatas "The Tokyo Tower of Sympathy" ("Tokijas līdzjūtības tornis") ir vārds vārdā mākslīgā intelekta rakstīti. Jāpiezīmē, ka iepriekš žūrija bija atzinusi Kudanas grāmatu par "praktiski nevainojamu" un to ir publicējusi izdevniecība "Shinchosha", kas ir līdz šim sastrādājusies arī ar starptautiski atpazīstamākajiem japāņu autoriem, piemēram, Haruki Murakami (1949).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!