Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Ar krāšņu masku parādi un dejām līdz rīta gaismai izskanējis viens no senākajiem un leģendām apvītākajiem pasākumiem Latvijā – ikgadējais Mākslas akadēmijas karnevāls. Šogad karnevāla tēma bija "Rītausmas fortūna", turklāt pasākums notika pēc trīs gadu pārtraukuma, kad pandēmijas ierobežojumu dēļ tas nevarēja notikt.

Karnevāla ieskandināja bundzinieku grupa "Samba de Riga", bet kopumā apmeklētāji varēja baudīt mūziku uz deviņām skatuvēm, veldzēties performanču kabinetā un "2Annas" kino stūrī, līksmot "Satori" dzejnieku diskotēkā, piedalīties dažādās aktivitātēs un novērtēt jauno mākslinieku veidotas dekorācijas.

Uz galvenās skatuves "Fortūna" uzstājās grupa "Tesa" un mūziķis Ainārs Mielavs, bet pēc pusnakts apmeklētājus izklaidēja – "100Debija", Rolands Če, kā arī "Oil&Gas". Šogad durvis vērsa arī akadēmijas lielajā Aula, kurā uzstājās "Bel Tempo", "alejas", "Viral Mind", kvintets "TonEquality" un rītausmas ceļojumu mūziķi noslēgs ar Jam session. Trešā stāva skatuvi – "Grābeklis" pieskandināja "Podruga", "Aston Kais", "Tumors" u.c. Elektroniskā un tehno mūzika būs baudāma uz skatuves "Fortune Serviss", K2 korpusā, kur uzstāsies mākslinieki Benedikt Frey, Nina Elektrichka, Trashy Trax & Radiotehnika u.c.

Mākslas akadēmijas karnevāls šogad tika rīkots 83. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!