Foto: F64/LETA
Pie Ogres Vēstures un mākslas muzeja šī gada 23. februārī pulksten 18 notiks atbalsta akcija "Demokrātija ir trausla kā porcelāns", ko rīko Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrība. Tikmēr atbalstu Ogres muzejam un tā darbiniekiem sociālajos medijos paudušas vairākas kultūras personības un viedokļu līderi.

Atbalsta akcijas rīkotāju pārstāve Elīna Grīnhofa atgādina, ka šī gada 17. februārī Ogres novada pašvaldība izdeva rīkojumu turpmāk Ogres Vēstures un mākslas muzejam jebkādu savu publisko komunikāciju saskaņot ar pašvaldību. Viņa norāda, ka šāds rīkojums arī faktiski aptur muzeja darbību, neatļaujot izstāžu plānā ietverto izstāžu rīkošanu. Atbalsta akcija ir reakcija uz šādu pašvaldības rīcību.

Jau ziņots, ka pēc publikācijas "Delfi" plaša mediju uzmanība tika pievērsta Ogres domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) iecerētajai Krievijas oligarha un Eiropas Savienības sankcijām pakļautā Pjotra Avena porcelāna izstādei, ko bija plānots atklāt šī gada 1. februārī. Izstāde tika atcelta, bet muzejs atklāti pauda savu neapmierinātību ar Ogres pašvaldības iejaukšanos izstāžu rīkošanas darbā. Latvijas Radio 17. februārī ziņoja, ka Ogres pašvaldība vērsusi sankcijas pret muzeju – atceltas ieplānotās izstādes, kā arī dome lēmusi nepaaugstināt muzeja darbinieku algas, neskatoties uz to, ka iepriekš tas ticis solīts.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!