Fоtо: DELFI
Ar plašu pasākumu programmu sestdien, 20. augustā turpināsies ikgadējie Rīgas svētki, kas šogad sakrīt ar galvaspilsētas 810. jubileju. Viens no centrālajiem svētku pasākumiem būs koru lielkoncerts "Meistars. Dziesma. Leģenda" Mežaparka Lielajā estrādē. Tomēr, kā liecina meteorologu prognozes - laiks gaidāms lietains un vēss.

Rīgā gaidāms mākoņains laiks, brīžiem līs. Debesis skaidrosies tikai vakarā. Maksimālā gaisa temperatūra Rīgā būs +18, +20 grādi.

Rīgas svētki 2011 – Rīgai 810 programma

Rīgas 810 gadu jubilejai veltītais lielkoncertā "Meistars. Dziesma. Leģenda" Mežaparka Lielajā estrādē sāksies plkst.20:00 un piedalīsies apmēram 7000 koru dziedātāju, 400 dejotāju un pūtēju orķestru dalībnieku no visas Latvijas. Estrāde apmeklētājiem būs atvērta jau no plkst.17:00.

Skatītājiem un dalībniekiem būs iespēja novērtēt deviņus meistaru tandēmus: Mārtiņa Klišāna un Valta Pūces, Andra Veismaņa un Jāņa Lūsēna, Ivara Cinkusa un Jura Kulakova, Mārtiņa Ozoliņa  un Artura Maskata, Inta Teterovska  un Ulda Marhilēviča, Agitas Ikaunieces  un Uģa Prauliņa, Romāna Vanaga un Zigmara Liepiņa, Sigvarda Kļavas un Mārtiņa Brauna, Airas Birziņas un Imanta Kalniņa veikumu.

Īpašs notikums būs kormūzikas vecmeistaru Imanta un Gido Kokaru godināšana 90.dzimšanas dienā, bet koncerta otrajā daļā notiks sadziedāšanās, ko vadīs populārais trimdas latviešu ansamblis "Čikāgas piecīši".

Sestdien visas dienas garumā dažādas aktivitātes notiks arī pilsētas ielās – Alberta, Gleznotāju, Kalēju, Teātra, Aldaru, Sergeja Eizenšteina, Tallinas un citās. Uzstāsies ielu muzikanti, bet Vērmanes dārzā darbosies amatnieku tirdziņš.

Tāpat sestdien, 20. augustā svinīgi tiks atklāts jaunais mākslas muzejs "Rīgas birža". Pasākumu Doma laukumā tiešraidē varēs noskatīties uz lielā ekrāna, bet pirms un pēc atklāšanas rīdziniekus un viesus izklaidēs dzīvās mūzikas koncerti.

Sestdienas rītā, plkst.11 laukumā pie operas sāksies diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs", kur sacentīsies Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāju komandas. Paredzēts, ka laukumā mēroties spēkiem ar saviem kolēģiem politiķiem iet arī premjers Valdis Dombrovskis.

Mežciemā, Eizenšteina ielā, Rīgas svētku laikā varēs piedalīties Rīgas 810 gadu jubilejai veltītas kinofilmas radīšanā, kā arī apmeklēt pasākumu "Eizenšteina sapņu kuģis", bet Centrāltirgū norisināsies pasākums Tirgus teātris.

Aviācijas svētkos Spilves lidlaukā no 20. līdz 21.augustam būs iespējams apskatīt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) gaisa un sauszemes militāro tehniku. Interesentiem būs iespēja redzēt bruņoto spēku helikopterus "Mi-2" un "Mi-17". Par godu svētkiem apmeklētāji varēs aplūkot latviešu aviokonstruktora Kārļa Irbīša modelēto lidmašīnu "I-12", kas izgatavota 1937.gadā.

Rīgas svētki turpināsies arī svētdien, 21. augustā. Šajās dienās Rīgā sabiedriskais transports ir bez maksas.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !