Foto: delif.lt

Šī gada 6. martā slimnīcā Itālijā mūžībā devies lietuviešu teātra režisors, pasaulē atzītais Rims Tumins, vēsta delfi.lt.

Par 72 vecā režisora nāvi pēc ilgstošas cīņas ar smagu slimību sociālajos medijos pavēstījuši vairāki viņa kolēģi. "Delfi.lt" arī atgādina, ka jau iepriekš ticis ziņots, ka Tumins ārstējies Izraēlā.

Rims Tumins (Rimas Tuminas, 1952-2024) 1974. gadā absolvējis Lietuvas Valsts konservatoriju režijas specialitātē, bet 1978. gadā - Lunačarska Valsts Teātra mākslas institūtā Maskavā. No 1979. līdz 2010. gadam bijis Lietuvas Valsts konservatorijas pasniedzējs.

Tumins strādājis Lietuvas Nacionālajā drāmas teātrī, bet 1990. gadā nodibināja Viļņas mazo teātri. Iestudējis arī "Gešer" teātrī Izraēlā un citviet pasaulē.

2007. gadā Tumins kļuva par Vahtangova teātra Maskavā māksliniecisko vadītāju, taču 2022. gadā pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā šo amatu pameta.

Kā raksta "Delfi.lt", Tumins bija ražīgs režisors, kurš savas radošās karjeras laikā iestudējis vairāk nekā 50 izrāžu. Viņa veidotie iestudējumi izrādīti daudzviet pasaulē, tai skaitā Rīgā. Tumins ir vairāku starptautisku balvu laureāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!