Ģertrūdes ielas teātrī februāra beigās pirmizrādi piedzīvos teātra "United Intimacy" un laikmetīgās dejas apvienības "Dejas Anatomija" jauniestudējums "Kaķis uz nokaitēta skārda jumta", ko pēc Tenesija Viljamsa lugas motīviem veidojusi jaunā horeogrāfe Sintija Siliņa, portālu "Delfi" informē izrādes veidotāji.

Vienas ģimenes drāmu un sarežģītos cilvēcisko attiecību līkločus skatītājiem atklās četri dejotāji - Katrīna Albuže, Kristaps Ceļmalnieks, Monta Vandere un Edgars Šļakota.

"Kaķis uz nokaitēta skārda jumta" ir stāsts par kāda Amerikas Dienvidu štata ģimeni krīzes apstākļos - uzmanības centrā ir vētrainas sievas un vīra attiecības. Šķietami sadzīviskās situācijas un ne reti dramatiskās attiecības dejas valodā glezno cilvēku psiholoģiskos portretus, parādot plašu raksturu spektru un atklājot, kādu ietekmi uz tiem atstāj ikdienas notikumu pavērsieni. Horeogrāfe lugas dramaturģisko materiālu izrādē izmantojusi kā impulsu dejas radīšanai - sižets un tēli izmantoti ne tikai kā lugas ilustrācija kustībā, bet arī kā instrumenti drosmīgam eksperimentam ar izrādes struktūru (ainām, cēlieniem utt.), tēliem un simboliem, izmantojot gan dejas valodu, gan abstraktu fizisku darbību.

Veidojot izrādi "Kaķis uz nokaitēta skārda jumta", apvienība "Dejas Anatomija" 2009. gada vasarā trīs nedēļas pavadīja radošajā rezidencē "tanzhaus nrw" (Diseldorfā, Vācijā). Šajā laika posmā dejotājiem bija iespējams konsultēties pie pazīstamiem horeogrāfiem, kuri nesavtīgi sniedza padomus izrādes radīšanas procesā.

Pirmizrādes notiks 25. un 26. februārī plkst. 19:00. Ģertrūdes ielas teātris atrodas Ģertrūdes ielā 101a (ieeja no pagalma). Biļetes var iegādāties www.bezrindas.lv un pirms izrādes. Biļetes cena 5 lati, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 3 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!