Foto: Julija Korcevskaja

Andris Bulis ir aktieris, kuram nesagādā grūtības ne nospēlēt no cietuma izbēgušu zeku, ne rakstīt mīlas dzeju. Viņa radošajā karjerā bijis laiks, kad gan spēlējis izrādēs Daugavpilī, gan filmējies Losandželosā. Viņš apveltīts ar īpašu sirsnību un arī īpašu humora izjūtu. Janvārī viņu varēs redzēt jaunajā Dailes teātra komēdijā "Izrāde, kas saiet sviestā", bet Žaņa Lipkes memoriālā drīzumā varēs noskatīties izrādi ar viņa piedalīšanos – "Saules līnija".

Spilgtā dramaturga Viripajeva luga ir divu laulāto dialogs. Viņi pēc septiņiem kopdzīves gadiem piedzīvo attiecību krīzi un mēģina atrast veidu, kā palikt kopā. Izrādē ir kaislības, asaras, kliegšana, apvainojumi un lamāšanās. Skatītāja redzīgās acis un dzirdīgās ausis šādā reizē neko mākslīgu nepiedos.

Kā iespējams pie tik liela lomu skaita dzimtajā valodā iemācīties vēl arī apjomīgu tekstu krievu valodā?

Par to jāsaka paldies izrādes "Saules līnija" režisorei un producentei Jevgeņijai Šeremeņevai. Viņa prot pierunāt. Es sapratu, ka nebūs viegli, tomēr ļoti vēlējos spēlēt krievu valodā. Sen nebiju to darījis, baidījos zaudēt valodu. Tā jau savā laikā esmu pazaudējis angļu valodu.

Tu esi viens no galvenajiem varoņiem arī seriālā "Tunelis", kura sižets balstīts reālos notikumos, kad 1994. gadā no Pārlielupes cietuma izbēga 89 ieslodzītie...

Seriāla pirmo daļu uzņēmām Brasas cietumā. Tas bija emocionāli ļoti satricinoši. Seriāla konsultanti bija bijušie apsargi un arī ieslodzītie. Kad pēc pirmās filmēšanas dienas izgāju pa cietuma vārtiem un iesēdos savā mašīnā, domāju par dzīvi. Kā cilvēki burkšķ par sīkumiem, par to, kas garšo vai negaršo, patīk vai nepatīk, jauna mašīna vai veca – bet kāda starpība? Ir jāpriecājas par to, ka esi brīvs, vari ar draugiem iedzert tēju, parunāties ar savu bērnu.

Kamerās pie griestiem ir mazi lodziņi, aiz tiem var dzirdēt vilcienu. Cilvēki brauc uz pludmali un vakarā atpakaļ. Es iedomājos, kā šo vilciena skaņu uztver cilvēks, kam te jāsēž pieci vai 10 gadi. Ja kādreiz es pēc darba mājās uzvilku treniņtērpu, tad pēc mēnesi ilgās filmēšanas fiziski nevarēju to uzvilkt. Mājās tikai džinsos vai šortos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!