Foto: F64
Vislielākā jeb 25 centimetrus bieza sniega sega pašlaik izveidojusies Rīgā, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

No rīta būtiskākais sniega segas pieaugums bija novērojams rietumu un dienvidrietumu Latvijas daļā. Pašlaik Liepājā tāpat kā no rīta sniega sega ir deviņus centimetrus bieza. Saldū sniega sega ir pieaugusi par četriem centimetriem, sasniedzot deviņu centimetru biezumu.

Kurzemē un valsts Rietumu daļā sniega sega palielinājusies vidēji par diviem līdz četriem centimetriem. Stendē, kur sestdien vēl sniega segas nebija, tagad ir izveidojusies divu centimetru bieza sniega sega, bet Kuldīgā tā palielinājusies par trīs centimetriem, sasniedzot četru centimetru biezumu.

Arī Valsts centrālajā daļā sniega sega pieaugusi par trīs līdz četriem centimetriem. Pēc provizoriskiem datiem, Rīgā sniega sega sasniedz 25 centimetrus, kas ir par četriem centimetriem vairāk nekā sestdien. Jelgavā sniega sega sasniedz četrus centimetrus, kas ir par trīs centimetriem vairāk nekā sestdien.

Savukārt valsts austrumu daļā būtiskākais sniega segas pieaugums ir Siguldā, Gulbenē un Sīļos. Tur iepriekš sniega segas nav bijis, bet tagad tā ir sasniegusi septiņus centimetrus. Rēzeknē sniega sega pieaugusi par trīs centimetriem, sasniedzot sešus centimetrus.

Meteorologi informēja, ka valsts dienvidu rajonos būtisks sniega segas pieaugums vairs nav gaidāms. Ziemeļu rajonos sniega segas biezums varētu vēl pieaugt dienas otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!