Fоtо: LETA
Oktobrim sākoties, laika apstākļi ir kļuvuši rudenīgāki, trešdien gaidāma pirmā šī rudens vētra, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Septembra izskaņa bija mierīga, lielākoties sausa un rekordsilta. Kopā septembrī pārspēti 110 rekordi, kas ir vairāk nekā šīs vasaras mēnešos - vasarā kopā uzstādīti 43 maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Otrdien virs Dānijas izveidosies ciklons, kas strauji virzīties uz ziemeļaustrumiem, jau otrdienas vakarā sasniedzot Latviju. Atmosfēras spiedienam pazeminoties, Latvijā sāks pastiprināties dienvidrietumu, rietumu vējš.

Jau otrdienas vakarā, sākot ar piekrastes rajoniem, vējš brāzmās sasniegs 20-24 m/s, nakts gaitā un no rīta tas turpinās pieņemties spēkā, Kurzemē un Vidzemē brāzmās sasniedzot pat 25-30 m/s.

Visā valstī spēkā būs dzeltenā līmeņa brīdinājums, Kurzemē un Vidzemē - oranžā. Vējš pakāpeniski sāks zaudēt savu spēku trešdienas vakarā, tomēr piekrastē vēl aizvien tas būs jūtams.

Sinoptiķi atgādina, ka šādos laikapstākļos, uzturoties ārpus mājām, jābūt piesardzīgiem - var lūzt koki, koku zari. Vēja ietekmi pastiprinās tas, ka koki vēl ir ar lapotni. Nenostiprināti priekšmeti var tikt aizpūsti, iespējami kaitējumi īpašumiem, kā arī vietām sagaidāmi elektroapgādes traucējumi.

Otrdien un trešdien daudzviet gaidāms arī lietus, vietām nokrišņi būs stipri, un kopā ar vētraino vēju pasliktināsies redzamība, tāpēc aicinām visiem satiksmes dalībniekiem būt īpaši uzmanīgiem! Stiprais vējš izraisīs ūdenslīmeņa celšanos piekrastē.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !