Foto: EPA/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (attēlā) ilgi nav varējis aptvert notikušo pēc otrdien izcīnītās uzvaras Romas Masters 1000 sērijas turnīra otrās kārtas mačā pār pasaules ranga līderi Rodžeru Federeru.

"Es nedaudz pietaisīju savas bikses. Atvainojos par valodu," pēcspēles preses konferenci sev ierastā valodā iesāka Gulbis, kurš aizvadītajā mačā uzvarēja ar rezultātu 2-6, 6-1, 7-5.

Trešajā setā Gulbim astotajā un devītajā geimā bija sešas mačbumbas, tomēr latvietis nespēja nevienu no tām izmantot un Federers lauza viņa servi. Tomēr Gulbis nenolaida rokas un 11., kā arī 12. geimā atkal bija pārāks.

Jāpiebilst, ka tieši trešā seta desmitajā geimā Gulbis pieļāva savas pirmās divas un vienīgās dubultkļūdas mačā, kas parāda viņa uztraukumu.

"Es nevarēju paservēt. Trīcēju, nezināju, ko darīt. Tomēr pēc tam saņēmos," atzina Gulbis, piebilstot, ka šī Federeram bija pirmā spēle uz māla seguma kortiem šogad, tāpēc viņam tas bija jāizmanto.

Savukārt Federers atzina, ka viņš, panākot 5-5 tomēr nespēja lauzt cīņas gaitu. "Varbūt tā likās jums, bet es nejutos droši. Pie 4-5 viņš man pasniedza brīnišķīgu dāvanu. Tomēr es nejutos savā ierastajā līmenī un slikti servēju."

Pēc Federera pieveikšanas Gulbis šajā turnīrā jau nopelnījis 90 punktus un nākamajā nedēļā varētu atkārtoti iegūt savu ATP ranga rekordvietu, kas ir 2008. gada augustā sasniegtā 38. pozīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!