Foto: Privātais arhīvs
Lietuviešu mūziķis, dīdžejs un deju mūzikas producents Marjuss Adomaitis, kurš ārpus dzimtās zemes robežām pazīstams ar skatuves vārdiem Ten Walls un Mario Basanov (attēlā), kritis nežēlastībā – pēc tam, kad viņš virtuālajā vidē padalījies pārdomās, kur salīdzinājis homoseksuālismu ar pedofīliju, viņa karjera praktiski uzskatāma par sagrautu.

Aizvadītajā nedēļā mūziķis savā Facebook profilā bija dalījies pārdomās par homoseksuāliem cilvēkiem, un šie izteikumi bija pamatīgi saniknojuši gan netradicionāli orientētās personas, gan viņu draugus un atbalstītājus.

"Es atceros, kā producēju mūziku vienam lietuviešu mūziķi, kurš mēģināja skalot man smadzenes, ka man nevajadzētu būt tik konservatīvam un nosodošam pret gejiem. Kad es viņam pajautāju, ko viņš darītu, ja uzzinātu, ka viņa 16 gadus vecā dēla ānusu ārda viņa draudziņš? Tad viņš apklusa," ierakstā, kas drīz vien no profilas pazudis, prātuļojis mūziķis.

Viņš arī gremdējies nostalģiskās atmiņām par deviņdesmitajiem, kad ar šiem "citas sugas cilvēkiem tika galā", bet vislielāko sašutumu radījis fakts, ka viņš homoseksuāli orientētus cilvēkus salīdzinājis ar pedofīliem.

Adomaitis atcerējies, ka laikā, kad pirmo reizi uzstājies Īrijā, viņš redzējis baznīcu, kuras sēta bija rotāta ar simtiem bērnu kurpīšu, tādējādi pieminot daudzos bērnu izvarošanas gadījumus.

"Diemžēl citas sugas cilvēki turpina to darīt. Un visi to zina, bet neko nedara," apgalvoja mūziķi.

Pēc šī paziņojuma reti kurš spēja palikt vienaldzīgs. Kā vēsta Lietuvas DELFI, šīs nedēļas sākumā informācija par Ten Walls pazuda no viņu aģentu mājas lapas, un aģentūras pārstāvji vēstīja, ka nosoda jebkādas formas diskrimināciju un vairs nesadarbosies ar konkrēto mūziķi.

Tā kā pērn Ten Walls dziesma Walking with Elephants bija ierindojusies mūzikas topos Lielbritānijā un viņš bija guvis gana lielu atpazīstamību deju mūzikas fanu vidū, šis skandāls pamanīts arī britu presē, un ne viens vien Eiropas festivālu organizators jau steidzis atcelt homofobisko pārdomu autora uzstāšanos.

Starp viņiem ir britu festivāla Creamfields rīkotāji, tāpat atteikums saņemts no Holandes festivāla Pitch un Sonar Barsenolā.

Drīz pēc publiskotajiem izteikumiem Ten Walls gan steidza atvainoties, norādot, ka ieraksts Facebook profilā neatspoguļojot viņa īstās domas, un izsakot cerību, ka šis pārpratums tiks aizmirsts, bet tā vis nenotika.

Gan sociālajos tīklos, gan mūziķu aprindās atvainošanās vairs nespēja mazināt nodarīto ļaunumu, un, kā vēsta Lietuvas DELFI, mūziķis pēc otrās atvainošanās gan saviem geju draugiem un faniem, gan pārējai sabiedrībai paziņojis, ka ir sarūgtināts par notikušo un paņems pauzi profesionālajā darbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!