Foto: EBU/Thomas Hanses
No patiesām sērām līdz ļaunam priekam par Samantas Tīnas nekvalificēšanos šā gada "Eirovīzijas" finālam – tādas emocijas kopš ceturtdienas tiešraides piepilda sociālos tīklus, visvairāk "Twitter" vietni.

Latvijas pārstāve Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising" konkursa atlases pusfinālā diemžēl neiekļuva to desmit valstu starpā, kas līdzās citām nedēļas nogalē cīnīsies par uzvaru "Eirovīzijā". Pati māksliniece zaudējumu uzņēmusi ne bez pārdzīvojuma, tomēr saglabājot pašcieņu, tādējādi apliecinot arī savas dziesmas vadmotīvu par stiprām sievietēm.

Tviterī "Eirovīzijas" skatītāji mēļo, ka nākamgad Latvijai atkal pavērsies iespēja šai jestrajai sacensībai, un daudzu tviterlietotāju skatieni vērsti mūžīgā "Eirovīzijas" censoņa Markus Rivas virzienā, kuram, līdzīgi kā tas bija Samantai, "Eirovīzijas" lielā skatuve ir profesionālās darbības sapnis.

Vēl kādai skatītājai šķiet, ka Latviju "iegāzusi" skaņa Roterdamas arēnā.

Profesionāļu darbu skarbi kritizē anonīmais Brrr.

Pilsonis Valdis Jansons norāda, ka īstā vaina meklējama neprasmē izveidot vienkāršu skaņdarbu.

Vēl kādai tviterlietotājai ir aizdomas, ka Samanta Tīna tikusi speciāli iegāzta.

Bet tviterlietotājs @Liekmann analizē, ka Latvijai šoreiz vienkārši netika diasporu balsis.

Daudzi šova vērotāji teic, ka kopumā viņiem priekšnesumā kaut kas pietrūcis.

Savukārt Zanda un norāda naskajiem Samantas kritiķiem, ka mūsu dziedātāja nav pelnījusi ienīšanu.

Nākamgad mēģināsim atkal!

"Delfi" pusfinālā nodrošināja teksta tiešraidi ar trāpīgiem Edgara Bāliņa komentāriem un košākajiem skatītāju tvītiem, to vari lasīt šeit. Bet ar "Eirovīzijas" cienītājiem tiksimies atkal sestdienas vakarā, kad sekosim līdzi konkursa lielajam finālam!

Jau ziņojām, ka finālam kvalificējušās 26 valstis: Albānija, Serbija, Bulgārija, Moldova, Portugāle, Islande, Sanmarīno, Šveice, Grieķija, Somija, Norvēģija, Izraēla, Krievija, Azerbaidžāna, Malta, Lietuva, Kipra, Zviedrija, Beļģija un Ukraina. Finālā piedalīsies arī šā gada "Eirovīzijas" rīkotājvalsts Nīderlande un valstis, kuras tradicionāli pusfinālus apiet – Eiropas Raidorganizāciju apvienības lielais piecinieks Francija, Lielbritānija, Vācija, Spānija, Itālija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!