Foto: Privātais arhīvs
Lai gan teju mēnesi Oleksijs Arestovičs vairs nav Ukrainas prezidenta biroja padomnieks, joprojām miljoniem cilvēku visā pasaulē seko viņam līdzi sociālajos tīklos, ieklausās viņa komentāros par karu un arī gaida, vai viņš realizēs paša teikto par kandidēšanu prezidenta vēlēšanās, kas gaidāmas 2024. gada pavasarī. Tikmēr Arestoviča kundzei publicitāte lielākoties rada neērtības, viņa atzinusi intervijā ukraiņu televīzijai.

Šā gada 17. janvārī Oleksijs Arestovičs iesniedza atlūgumu saistībā ar saviem kļūdainajiem izteikumiem par Krievijas raķetes trāpījumu dzīvojamai ēkai Dņipro. "Uzrakstīju iesniegumu par aiziešanu no amata. Gribu rādīt civilizētas uzvedības piemēru – principiāla kļūda, tātad jāatkāpjas," pēc tam soctīklos vēstīja Arestovičs.

Kopš tā laika viņš joprojām darba dienu vakaros turpina komentēt kara gaitu "YouTube" platformā un vēl aktīvāk attīsta savu psiholoģisko treniņu skolu "Apeirons". Tā piedāvā 11 dažādus moduļus, lai gribētāji uztrenētu savu mentālo varēšanu, pašpārliecinātību un citas netveramas prasmes.

Arestoviča sieva Anastasija līdz pat Krievijas iebrukumam Ukrainā turējusies nostāk no publicitātes, taču līdz ar vīra popularitātes pieaugumu auga arī interese par viņa privāto dzīvi.

Anastasija ir Oleksija trešā sieva. Interesanti, ka viņa uztur "siltas attiecības" ar abām Arestoviča bijušajām, ģimenes pat mēdzot kopā atpūsties. Abi iepazinās taisni Arestoviča autorskolā 2014. gadā, kad viņa aizgāja līdzi savai draudzenei, lai paklausītos, ko tad "Apeirons" piedāvā. Arī Anastasiju jau tolaik interesējusi cilvēka psiholoģija, lai gan viņa pati Ekonomikas un tiesību universitāti.

Pāris apprecējās 2015. gadā un tagad abi audzina sešgadīgo dēlu Oleksandru.

Komentējot iespējamību kļūt par Ukrainas pirmo lēdiju, Anastasija saka, ka viņu pārņem diskomforts, domājot par to, ko nākotne varētu nest. "Publicitāte - tas man nenākas viegli. Oleksijs man reizēm saka: "Gatavojies!", un laikam jau tas kaut ko nozīmē. Joprojām nesaprotu, kas mani tā biedē. Bet dzīve aiz kamerām man šķiet pazīstamāka," intervijā Ukrainas TV izteicās Arestoviča kundze. Jāpiebilst, ka runas par Arestoviča kandidēšanu uz augsto amatu pagaidām palikušas tikai viņa paša izteikumu līmenī, turklāt viņš piebilda, ka šo opciju apcerēs tikai gadījumā, ja Volodimirs Zelenskis nekandidēs uz otro termiņu.

Pati Anastasija šobrīd rosās vārdā nenosauktā projektā, kas "darbojas Ukrainā un vēl dažās valstīs", viņa pati Kijivā strādā kā šī projekta organizatore. "Projekts ir izglītojoša rakstura. Tas sapulcinājis draugus un domubiedrus, kurus interesē pašizaugsmes un garīguma tēmas, kuri vēlas attīstīties. Aicinām ekspertus, rīkojam meistarklases, satiekamies un spēlējamies," par savu pašreizējo nodarbošanos pastāstīja viņa. Savukārt tīri savam priekam Anastasija apmeklē estrādes dziedāšanas nodarbības.

Arestoviča kundze reti sniedz intervijas un arī sociālajos tīklos nav pārāk aktīva. Ukraiņu žurnālistiem izdevies no viņas izvilināt arī šādas tādas ģimenes dzīves detaļas. Piemēram, no ēdienreizēm viņa mājās vīram un dēlam gatavo tikai brokastis. Ģimene piekopj veselīgu dzīvesveidu un daudz sporto, un viņu mājās nav atrodami ne piena produkti, ne saldumi. Bet Oleksija mīļākais ēdiens esot auzu pārslu tume.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!