Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA
Leģendārā Holivudas zvaigzne Džeina Fonda nākusi klajā ar pārsteidzošu atklāsmi, piedaloties sarunu šovā "Watch What Happens Live". Epizodē viņa atklāja, ka nelaiķis, franču kinorežisors Renē Klemāns reiz viņai lūdzis pārgulēt ar viņu 1964. gada trillera "Joy House" tapšanas laikā.

Nesenā "Watch What Happens Live" tiešraides epizodē vadītājs Endijs Koens lūdza 85 gadus vecajai "Oskaru" balvas ieguvušajai aktrisei nosaukt vīrieti Holivudā, kurš reiz mēģinājis viņu savaldzināt, bet aktrise viņa valdzinājumam noradījusi. Fonda, kas piedalījās šovā, lai reklamētu savu jaunāko filmu "Book Club: The Next Chapter" ātri atsauca atmiņā pieredzi ar Klemānu.

Fonda paskaidroja: "Viņš gribēja doties ar mani gultā, jo apgalvoja, ka konkrētajā filmā mana varone saņems orgasmu un viņam ir jāredz, kādi ir mani orgasmi."

"Vai tu mani izjoko?" raidījuma vadītājs atbildēja šokēti.

Fonda atbildēja: "Viņš to teica franču valodā, un es izlikos, ka nesaprotu."

Kā raksta "Variety", Džeina Fonda bija tikai 27 gadus veca "Joy House" producēšanas laikā, savukārt Renē Klemāns bija 51 gadu vecs, tolaik viens no Francijas ražīgākajiem filmu veidotājiem, kurš saņēma vairākas Kannu kinofestivāla un BAFTA balvas. Protams, vēlāk arī Fonda ieguva vairākas prestižas balvas, tostarp divas Kinoakadēmijas balvas kā labākā aktrise filmā "Klute " 1971. gadā un filmā "Coming Home" 1978. gadā. Klemāns nomira 1996. gadā 82 gadu vecumā.

Fondas atklātība ir jaunākā apsūdzība, kas izriet no plaši izplatītām apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos un vardarbību Holivudā, kopš #Metoo kustība kļuva plaši izplatīta 2017. gadā.

Šī nebija pirmā reize, kad Fonda izsakās par šo pieredzi. 2017. gadā Fondu intervēja kanālā CNN, kur viņa runāja par seksuālas uzmākšanās piedzīvošanu "pašā pirmajā franču filmā, kurā piedalījos". "Tādas lietas vēl aizvien turpinās, bet svarīgākais – es viņu noraidīju. Un es tik un tā ieguvu šo lomu. Pēc tam viņš bija ļoti jauks," viņa sacīja.

Fonda, kura ir precējusies trīs reizes, piebilda: "Man ir tik daudz stāstu, bērniņ... Bet mums nav laika."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!