Фото: Kadrs no video
Jau miljoniem cilvēku visā pasaulē sociālajos tīklos redzējuši, kā bulgāru izcelsmes Lielbritānijas iedzīvotājs Ivans Dimitrovs lepni atstāj savu un savas mīļotās vārdu uz sienas Romas Kolizejā – gandrīz 2000 gadu senajā amfiteātrī. Ivana izklaidi iemūžināja kāds cits tūrists, un, pateicoties šim video, razbainieks ātri vien tika identificēts un atrasts. Tagad viņam draud iespaidīgs naudassods vai pat cietums.

Apceļodami Eiropu, fitnesa skaistulis Ivans Dimitrovs un viņa draudzene Heilija Breisija droši vien nedomāja, ka gūs bēdīgu slavu, taču tieši tā ir noticis vīrieša vainas dēļ.

No Lielbritānijas viņi devās uz Romu, kur kādā jaukā rītā Dimitrovam ienāca prātā ar atslēgu ieskrāpēt Kolizeja ķieģeļu sienā savu un savas meitenes vārdu, kā arī gadu, kad viņi šo kultūrvēstures pieminekli apmeklējuši – 2023.

Nozieguma brīdī kāds cits tūrists nofilmēja Dimitrova izdarības: "Tu nopietni? Stulbais pakaļa," īso video komentēja filmētājs, taču atbildes vietā saņēma tikai apmierinātu bulgāra smaidu.

Ilgi nebija jāgaida, kad "varonis" tika identificēts un pēc tam lietai pieslēdzās arī policija. Itālijas likumsargi noskaidroja, ka vandalis atbraucis no Bristoles, ka tur viņš ir fitnesa treneris un sporta zāles īpašnieks. Izpētot videonovērošanas kameru ierakstus, policija tika uz pēdām pārītim, taču viņi jau bija devušies uz Bulgāriju.

Tas gan nav ļāvis viņam izvairīties no soda – tagad puisim draud divu līdz piecu gadu cietumsods un naudassods līdz 15 000 eiro.

Kā ziņo britu prese, Dimitrovs paudis nožēlu par izdarīto. "Viņš mums teica, ka ļoti nožēlo, un visu laiku turpināja atvainoties," saka Itālijas policijas majors Roberto Martina.

27 gadus vecais bulgārs un par viņu sešus gadus vecākā draudzene no Lielbritānijas bija devušies trīs nedēļu ilgā Eiropas apceļošanā.

Itālijas kultūras ministrs Dženaro Sandžuliano tūrista izdarības nodēvējis par "absurdu un necivilzētu vandalisma aktu", kas aizvaino visus tos cilvēkus, kuri ciena kultūras pieminekļu vērtību.

@elpaisuy Un hombre causó indignación al viralizarse un video en el que se lo ve tallar su nombre y el de su novia con una llave en una milenaria pared del Coliseo romano mientras alguien lo filmaba. Días más tarde, fue identificado. Se trata de Ivan Dimitrov, un joven búlgaro nacido hace 27 años en Roma que vive junto a su novia, Haylet Bracey, de 33 años en Bristol, Inglaterra, según descubrió el Daily Mail, en una información que justo coincidió con la identificación de los carabineros de la capital, indicó el diario italiano La Repubblica. Según el medio británico, el joven, que podría pagar carísimo el “ultraje” del anfiteatro Flavio –cinco años de cárcel y 15.000 euros de multa-, es entrenador personal, aunque en el pasado también trabajó de repartidor. 🔗 Conocé más en el 𝗹𝗶𝗻𝗸 𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗼 #TikTokInforma #coliseoromano ♬ sonido original - EL PAÍS

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !