Fоtо: Vida Press
Uzkodu kalni un dzeramie, labs noskaņojums un lieliska draugu kompānija. Kas šo komplektu var padarīt labāku? Filma, kas izklaidēs!

Izvēloties filmu, nav svarīgi, vai tā ir kases grāvējs, neatkarīga mākslas filma vai B klases šausmu filma — ja vien jums šī filma patīk, vakars būs izdevies, jo ir jauki skatīties savu mīļāko filmu ar saviem mīļākajiem cilvēkiem. Tāpēc, neatkarīgi no tā, vai esi noskaņots klasiskai drāmai, asa sižeta pakaļdzīšanās scenārijam vai romantiskam mīlasstāstam, noteikti būs filma, kas patiks draugu kompānijai. Atliek tikai izvēlēties! Iedvesmai piedāvājam 10 filmas izklaidējošam vakaram ar draugiem.

"Paģiras" ("Hangover", 2009)


"Paģiras" ir mūsdienu komēdijas klasika par vecpuišu ballīti, kura noiet greizi, kad pazūd līgavainis. Toda Filipa komēdija ir rupja un piesātināta ar jautrām epizodēm, turklāt šī ir filma, kas aktierus Bredliju Kūperu, Edu Helmsu un Zeku Galifianakisu padarīja par zvaigznēm.

"Brokastu klubs" ("The Breakfast Club", 1985)


Iegrimsti nostalģijā par dzīvi vidusskolā ar šo 80. gadu klasiku, kurā piedalās Mollija Ringvalde, Emīlo Estevess, Alija Šīdija, Džads Nelsons un Entonijs Maikls Hols. Aktieri atveido skolēnus, kas pārstāv atšķirīgas sociālās grupas un spiesti pavadīt pēcstundas kopā. Piespiesti pavadīt laiku kopā, viņi atklāj, ka nav nemaz tik atšķirīgi, kā sākumā domājuši.

Filma, kas liek smieties, raudāt un atminēties vecos laikus, kad dzīve bija daudz vienkāršāka.

"Dedpūls ("Deadpool", 2016)


Supervaroņu filmas pēdējos 20 gadus dominē filmu industrijā, attīstot sen zināmus stāstus vai meklējot jaunas šķautnes, kurās parādīt mazāk zināmus un iepazītus varoņus. Tāpēc, protams, šis saraksts nevar iztikt bez vismaz viena supervaroņu filmas ieteikuma. No visām esošajām "Dedpūls" ir smieklīgākā (arī rupjākā), tā patīk pat tiem, kuri nav supervaroņu komiksu fani.

Raiens Reindolds ir lielisks un izklaidējošs savā lomā un, par spīti pretrunīgajam tēlam, liek viņu uzlūkot ar simpātijām.

"Telma un Luīze" ("Thelma & Louise" 1991)


Atzīta par vienu no labākajām filmām par ceļošanu, "Telma un Luīze" ir kas vairāk par divu draudzeņu atpūtas braucienu. Sūzenas Sarandonas un Džīnas Deivisas atveidotās varones tiek iesaistītas slepkavībā un, bēgot no policistiem, sastopas ar vairākiem interesantiem cilvēkiem (tostarp jauniņo Bredu Pitu), un nokļūst situācijās, kas liek viņu draudzībai kļūt spēcīgākai un saiknei – ciešākai.

"Seja ar rētu" ("Scarface", 1983)


Pat ja neesi redzējis "Seja ar rētu", noteikti esi lasījis kādu no filmas citātiem, jo tā vien šķiet, ka tā tiek citēta bezgalīgi. Lieliskās 80. gadu filmas scenāriju sarakstījis Olivers Stouns un režisējis kriminālfilmu leģenda Braiens De Palma, savukārt ikona Als Pačīno atveido agresīvo Kubas noziedznieku Toniju Montanu.

Filma stāsta par aukstasinīgu slepkavu, kurš Maiami kļūst par narkotiku karali, un parāda, kā alkatība, paranoja un atkarība no narkotikām izraisa cilvēka un viņa varas sabrukumu.

"Līgavas māsas" ("Bridesmaids", 2011)


"Līgavas māsas" ir filmas "Paģiras" versija sievietēm. Haotiskā (vislabākajā nozīmē) komēdija stāsta par vientuļnieci Anniju (Kristena Viga), kas cīnās ar sevi un savām problēmām un tiek lūgta kļūt par savas labākās draudzenes (Maija Rūdolfa) vedējmāti. Cenšoties izplānot lielisku ballīti, viņa risina dažādas problēmas, kas tā vien šķiet, nekad nebeigsies.

"Pusbrāļi" ("Step brothers", 2008)


Viena no labākajām komēdijām, kas liek smieties līdz pat filmas beigām. Tā stāsta par diviem 30 gadus veciem neveiksminiekiem, kuri kļūst par pusbrāļiem, kad viņu vecāki apprecas. Sākumā abi necieš viens otru, bet drīz atklāj, viņiem ir daudz vairāk kopīga nekā šķitis. Šī atklājuma ceļā viņi, protams, saskaras ar visdažādākajām nedienām. Jāpiemin, ka viens no filmas lielākajiem trumpjiem ir galveno varoņu (Džons Reilijs un Vils Farels) savstarpējā ķīmija.

"Kliedziens" ("Scream", 1996)


Vai gribas redzēt šausmu filmu, kuru var izbaudīt jebkurš? Tad "Kliedziens" būs īstā izvēle. Režisors Vess Kreivens ar šo ikonisko darbu 90. gados atgrieza kāri pēc šausmu žanra un padarīja "Ghostface" tēlu par ikonu ne tikai šajā lauciņā, bet pat ārpus tā.

"Kliedziens" balansē uz klišeju un šī žanra stereotipu robežas, bet nenoliedzami kļuvusi par klasiku, turklāt pulcē iespaidīgu aktieru sastāvu.

"Rotaļlietu stāsts" ("Toy Story", 1995)


Pavadi jautrības piesātinātu vakaru pasaulē, kurā rotaļlietas atdzīvojas, kad tām līdzās nav cilvēku. Šis ir stāsts par to, ka ne vienmēr pirmais iespaids ir paliekošs, un ka labsirdība spēj atvērt dzīvē durvis, kuras iepriekš bijušas slēgtas.

"Rotaļļietu stāsts" tiek uzskatīts par klasisku animācijas filmu žanrā un ir tikpat aktuāla kā pirms teju 30 gadiem.

"Indiana Džonss: Pazudušā šķirsta meklējumos" ("Indiana Jones And The Raiders Of The Lost Ark", 1981)


Jautrību un piedzīvojumus garantē filmas par Indianu Džonsu, īpaši franšīzes labākā filma "Pazudušā šķirsta meklējumos". Tajā Harisona Forda atveidotais leģendārais arheoloģists un piedzīvojumu meklētājs dodas pasaulē, lai atrastu šķirstu.

Šajā filmā ir viss, ko var vēlēties: iemīļoti tēli, labi izveidoti sliktie varoņi, aizkustinošs mīlasstāsts, elpu aizraujoši piedzīvojumi un vēl un vēl.

Raksta tapšanā izmantotie avoti: "imdb.com" un "nextluxury.com".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !