Mums ir jāizglābj Ziedu karaliste! Pirmie iespaidi par jauno Mario spēli
Mario ar draugiem ir ielūgts paciemoties Ziedu karalistē, kas atrodas pavisam netālu no Sēņu karaļvalsts. Ciemošanos negaidīti iztraucē nešpetnais karalis Bauzers, kurš no lidojošas pils izsēj haosu visā miermīlīgajā karalistē. Mario un viņa draugi ir gatavi izglābt dienu un atgriezt harmoniju – dodies arī tu viņiem līdzi šajā piedzīvojumā! Jauno "Super Mario Bros. Wonder" spēli testē Uģis kopā ar savu dēlu Oliveru. Skaties un uzzini, kā viņiem gāja!
Labi zināmo un iemīļoto tēlu izvairīšanās no ceļā sastaptajiem mošķiem un monētu vākšana abiem spēlētājiem mijās ar saturiskām sarunām gan par ekrānā notiekošo, gan videospēlēm kopumā. Abi ir vienisprātis – labas videospēles pamatu veido aizraujošs stāsts un neparedzēti pavērsieni. Ja spēle spēj kaut kādā mērā arī izglītot un sniegt jaunas zināšanas, tā iegūst pievienoto vērtību.

Kā stāsta Uģis, viņš ir tipisks "deviņdesmito bērns", kas nozīmē, ka dažādas spēļu konsoles un datori bijuši klātesoši jau kopš bērnības. Tiesa, laika gaitā tehnoloģijas attīstījušās – kasešu konsoles aizstājušas daudz modernākas konsoles, savukārt videospēles attīstībā gājušas uz priekšu, tajās ir daudz plašākas iespējas spēlētājiem izpausties. "Ir tiešām prieks skatīties uz mūsdienu spēļu grafikām un satura daudzveidību," tā Uģis.


Lai gan ikdienā Uģis neaizraujas ar videospēlēm, viņš labprāt uzspēlē kopā ar dēlu. "Super Mario Bros. Wonder" abi varēja mesties kopīgos piedzīvojumos, viens otru arī pamācīt un kopīgiem spēkiem pievarēt dažādus spēles līmeņus. "Manuprāt, videospēles nevajag pārlieku ierobežot. Tās vienkārši jāizvēlas atbilstoši vecumam," saka tētis. "Man patīk spēlēt kopā ar tēti, jo tas ir forši un tā ir iespēja pavadīt kopā laiku," viņu papildina Olivers.

Uģis Mario pazīst jau kopš bērnības, un viņam bijusi iespēja sekot līdzi tam, kā šis varonis attīstījies, cik dinamisks un daudzveidīgs kļuvis spēles stāsts un kādi jauni tēli tajā parādījušies. Viņa verdikts – spēle ir lieliski piemērota gan ģimenēm ar bērniem, gan draugu kompānijām.
""Super Mario Bros. Wonder" noteikti patiks un ir ļoti piemērota arī bērniem – šī ir laba "ieejas" spēle mazajiem, jo tā ir parocīga, viegli spēlējama un, visticamāk, neizraisa tik daudz dusmu, ja kaut kas neizdodas," savu vērtējumu sniedz tētis.

"Man ļoti patika, ka spēlē bija dažādi šķēršļi, kuriem bija jālec pāri. No tēliem man mīļākais ir Mario! Es saviem draugiem noteikti ieteiktu šo spēli," tā Olivers. Viņš arī piebilst, ka videospēles palīdzējušas labāk apgūt angļu valodu.

"Manuprāt, videospēles ir daļa no mūsu kultūras un absolūti nav nepieciešams tās pilnībā izslēgt no savas ikdienas. Videospēles var būt arī relatīvi attīstošas, bet, kā jau ar visu šajā dzīvē, – tām jābūt ar mēru," saka tētis.

Ja arī tu vēlies doties piedzīvojumos kopā ar Mario un viņa draugiem, spēli "Super Mario Bros. Wonder" vari iegādāties šeit:

Projekts sadarbībā ar:
Saturs:
Līga Švāne
Izstrāde:
Krišjānis Bušs
MEDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS:
Ieva Zeibote
Foto un video:
KMM VISUALS
Projekta vadība:
Madara Orola, Rihards Janmers
DIZAINS:
Māris Rītiņš
Redaktors:
Līga Švāne