Fоtо: Publicitātes foto

Pirms gada, kad daudzus TV skatītājus šokēja šova "Ģimene burkā" dalībnieces Agritas Bindres cietsirdīgā izrīkošanās ar suņuku Mailo, dzīvnieks nonāca patversmē, un komentētāji sociālajos tīklos gluži vai stāvēja rindā, lai Mailo ņemtu pie sevis. Diemžēl suņukam nav izdevies atrast mīlošus saimniekus, gluži otrādi - Mailo nodots vēlreiz, šonedēļ raksta žurnāls "Privātā Dzīve".

Atgādinām, ka tobrīd vēl tikai gadu vecais Mailo Bindru ģimenē nonāca kā dāvana varones Agritas meitai. Pēc laiciņa suns izrādījās šova ģimenei nevajadzīgs, viņu atdeva svešu cilvēku rokās, atstājot piesietu pie ķēdes kādā lauku būdiņā. Saceltā ažiotāža lika šova producentiem atteikties no tālākas sadarbības ar Bindru ģimeni, tā no ekrāniem nozuda. Pēc tam vēl dažās sērijās tika demonstrēta Mailo dzīve, proti, suns nonāca patversmē "Ķepu ķepā". Tobrīd viss liecināja, ka dzīvniekam izdosies atrast jaunas mājas un adekvātus saimniekus.

Taču tā nav noticis. Kā "Privātajai Dzīvei" saka patversmes vadītāja Gundega Bidere, Mailo joprojām atrodas patversmē, jo arī "ņēmēji" no sunīša atteikušies.

Pati Agrita Bindre pauž, ka no Mailo atteikušies jau trīs saimnieki, turklāt viena no sieviete viņai rakstījusi, ka tagad labi saprotot, kāpēc Bindre toreiz suni pameta. Tā gan nav tiesa, žurnālam uzsver patversmes vadītāja, – bijis tikai viens ņēmējs, nevis trīs, kā klāsta Bindre.

Un šajā vienā ģimenē dzīvojis arī kaķis. Ar kaķiem Mailo veidojoties savdabīgas attiecības. "Cilvēki pirmajā dienā uzreiz pēc paņemšanas arī saprata, ka viņi nav gatavi šo situāciju risināt," izdevumam saka Bidere.

Mailo joprojām mīt patversmē, un cilvēki nestāv uz viņu rindā. Bidere teic, ka interneta komentāros bieži vien ļaudis gatavi glābt nelaimē nonākušus dzīvniekus, taču līdz darīšanai visbiežāk tā arī netiek: "Realitātē no tā visa čušs vien ir!"

Patversmes vadītāja uzskata, ka Mailo ir "ļoti foršs suns, kurš māk mīļoties", taču vienlaikus Mailo ir arī mednieks, kurš jāspēj nodarbināt, pretējā gadījumā suns sāk meklēt piedzīvojumus pats. Viņš ir sajaukums ar Latvijas dzinējusuni.

Pilns raksts izlasāms 21. maija žurnālā "Privātā Dzīve"!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !