Jautājums: Sveicināti! Esmu 22 gadus veca jauniete. Es vēlētos, lai jūs palīdzētu man tikt galā ar sevi! Pirms vairāk kā diviem gadiem iepazinos ar puisi. Man tad bija 19, viņam 18 gadi. Pēc pusgada sākām dzīvot kopā. Pirmais gads aizritēja ar rozā brillēm uz acīm. Bet tad sākās, galvenokārt, no manas puses greizsirdība.

Un viņš speciāli mani kaitināja, un nu jau tā ir pāraugusi par slimību tik tālu, ka mums jāšķiras. No viņa puses parādījušies noslēpumi no manis. Parādījušās citas meitenes, ar kurām viņš satiekas, man nezinot. Parādījusies sišana. Jau trīs mēnešu laikā man divas reizes bijusi zila acs un galvenokārt tieku sista par taisnību, kas viņu aizskar. Nekad mūžā nebūtu domājusi, ka pieļaušu, ka pret mani paceļ roku vai krāpj mani. Arī gultā viņš ir agresīvs. Dara ar mani, to ko nevēlos un mīlējušies neesam jau nez cik ilgu laiku.

Visi - draugi, vecāki - man saka lai pēc iespējas ātrāk eju prom, bet es to nevaru izdarīt. Vienkārši fiziski un morāli nevaru to izdarīt! Esmu atkarīga no viņa. Esmu piedevusi viņam daudz ko, bet tā turpināt nevar.

Ko lai es iesāku? Kā lai aizeju? Jau kādas piecas reizes esmu mēģinājusi aiziet, bet tad uzrodas viņš, un es nespēju pretoties viņa solījumiem. Man dažreiz liekas, ka es sajukšu prātā. Varbūt aptiekā ir nopērkamas kādas nervu zāles, no kurām viss vienalga? :-) Neesmu ēdusi jau divas dienas un, paskatoties uz ēdienu, man paliek slikti. Man steidzami nepieciešama palīdzību un sāku ar jums.

Būšu pagodināta, ja atbildēsit man. Paldies.

Atbild psiholoģe Olga Skvorcova:

Labdien!

Situācija tiešām nav vienkārša. No vienas puses - Tev kopā ar savu vīrieti nav labi, bet no otras – šķirties arī nav iespējams. Tu saki, ka viņš tevi provocē būt greizsirdīgai. Un Tu uzķeries. Kāpēc? Vai Tev jau bijusi pieredze, ka vīrietis var būt neuzticīgs? Vai nav tā, ka Tu neapzināti baidies no krāpšanas? Tad viņš tāpat neapzināti attaisno Tavas “cerības” un bailes.

Vienai pašai Tev nebūs viegli sakārtot attiecības, jo tās ir pārāk komplicētas un – ieilgušas. Ko teiksi par konsultāciju pie psihologa? Ja gribi situāciju mainīt – nāc droši, meklē palīdzību. Es ticu, ka ir izeja no jebkuras situācijas.

P.S. paskaties arī šeit – www.psihologu-prakse.info sadaļā “Jaunumi” ir divas grupas – “Attiecību labirints” un “Koferis bez roktura”. Manuprāt, Tev ļoti noderēs.

Ar patiesu cieņu – Olga Skvorcova (psihologu.prakse@inbox.lv, mob. tālr. – 8224099, 6309832).

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nekādā gadījumā nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !