Foto: Privātais arhīvs
Acīmredzamais ir tas, ka Dainai Rozenbergai, kura ar vīru Raivi kopā ir 21 gadu, ir divi dēli – Reinis un Alberts. Neredzamais – ir vēl četras nelielā laikā beigušās grūtniecības un dēliņš, no kura medicīnisku apsvērumu dēļ ģimene atvadījās 22. gaidību nedēļā. Reinis ir dzimis priekšlaikus, un viņa gaidību laikā Dainā ieslēdzās "īsta lauvene". Alberts piedzima iznēsāts. Lai gan pieredze ir ļoti smaga, Daina to stāsta ārkārtīgi gaiši.

Brīdinājums grūtniecēm: izvērtējiet savu emocionālo stāvokli un piemērotību – raksts satur emocionāli smagu informāciju. Vienlaikus rakstām par smagas gaidību pieredzes gadījumiem, jo ģimenēm, kas piedzīvo ko līdzīgu, tuviniekiem un atbalsta personām ir ārkārtīgi vajadzīgs stiprinājums citu pieredzē, prasmē iet cauri pārbaudījumiem.

“Pēdējā pusgadā es daudz piedomāju par puisīti Artūriņu, no kura mēs šķīrāmies grūtniecības vidū,” tā sākas mūsu saruna ar Dainu, “domāju, ka es vēl iekšēji neesmu noslēgusi šo pieredzi, izstrādājusi. Varbūt tas nenoslēgsies nekad... Šādas sarunas palīdz izsāpēt, un sāpes ir liecība par bērnu. Tajā brīdī, kā mācēju, tam izgāju cauri. Ar šodienas domāšanu es būtu apzinātāk visam gājusi cauri, citādi attiektos pret bērniņu, pret viņa ķermenīti,” stāstu iesāk Daina.

Bet paiesim vēl solīti atpakaļ.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!