Fоtо: Shutterstock

Kad "OpenAI" nāca klajā ar jauno čatbotu "Sky", Skārleta Johansone bija šokā un pat kļuva dusmīga, jo tā balss šaušalīgi līdzinājās viņas balsij, vēsta BBC.

Aktrise stāsta, ka sākotnēji uzņēmums "OpenAI" un tā dibinātājs Sems Altmens aicinājis viņu ierunāt jaunā čatbota balsi, jo tā varēšot palīdzēt uzbūvēt tiltu starp tehnoloģiju un radošajām kompānijām, kā arī palīdzēs lietotājiem justies ērti pārmaiņu laikā, kad ir bažas par cilvēku un mākslīgā intelekta (MI) līdzpastāvēšanu. "Viņš teica, ka mana balss varētu cilvēkiem būt nomierinoša," stāstīja aktrise, taču viņa noraidīja piedāvājumu personīgu iemeslu dēļ.

Divas dienas pirms pasaulē nāca jaunais čatbots "Sky", Altmens esot atkārtoti sazinājies ar aktrises aģentu un aicinājis pārdomāt atteikumu un tomēr sadarboties ar kompāniju.

Kad jaunais čatbota modelis pagājušajā nedēļā debitēja, uzreiz tika saskatīta tā balss līdzība ar aktrises Johansones balsi no 2013. gada filmas "Her".

Aktrise pat norādījusi, ka Altmens netieši licis manīt, ka līdzība bijusi apzināta, "tviterī" ierakstot vienu vārdu: "Her", kā atsauci uz filmu, kurā viņa ierunāja čata sistēmas balsi Samantu, kura izveidoja intīmas attiecības ar cilvēku.

"OpenAI" 20. maijā paziņojis, ka noņems balsi. Altmens gan noraidījis, ka uzņēmums centies atdarināt Johansones balsi. ""Sky" balss nav Skārletas Johansones balss un nebija domāts, ka tās varētu būt līdzīgas." Uzņēmumā esot veikts balss aktieru kastings pirms sazināšanās ar Skārletu Johansoni.

Balsis esot atlasītas no pieciem balss aktieriem ar kuriem uzņēmums sadarbojas. Cieņā pret aktrisi uzņēmums apturēja "Sky" balss izmantošanu produktos un atvainojās aktrisei par to, ka savstarpējā komunikācija nebija tā labākā.

Šā vai tā Skārleta apsūdzēja uzņēmumu un tā dibinātāju par apzinātu viņas balss kopēšanu. "Kad es izdzirdēju demo versiju, es biju šokā, sadusmota un neizpratnē, ka misters Altmens veidotu balsi, kas ir šaušalīgi līdzīga manai," viņa rakstīja savā apsūdzībā.

Tā kā piespiedu kārtā aktrisei bija jānolīgst juristi, viņa arī esot nosūtījusi divas vēstules uzņēmumam, lai noteiktu kā balss tika veidota. Aktrise uzsvērusi, ka dziļviltojumu laikā, lai paši sevi pasargātu, šādos jautājumos jābūt absolūtai skaidrībai.

Taču Jonahsones draudi nav vienīgie ar ko uzņēmums saskāries. Decembrī "New York Times" paziņoja, ka plāno uzsākt tiesvedības procesu pret uzņēmumu par to, ka tika izmantoti "miljoniem" rakstu, lai apmācītu MI "ChatGPT" modeli. Septembrī autori Džordžs R. R. Mārtins un Džons Grišams paziņoja par plānu iesniegt prasību pret "OpenAI" saistībā ar to, ka ir pārkāptas viņu autortiesības.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !