Foto: Shutterstock
Lai arī lielais karstums uz brīdi mūs atstājis, vasara tāpat ir laiks, kurā vēlamies izskatīties pēc iespējas skaistāk, jo skapī stāv tik daudz drēbju komplektu, kurus tā vien gribas nodemonstrēt. Bet dažreiz, īpaši ņemot vērā pēdējo mēnešu notikumus, kad bijām spiesti vairāk sēdēt mājās, gatavošanās vasaras sezonai, nedaudz iepalika, kas, savukārt, ieviesa korekcijas plānos iekļūt vienā vai otrā apģērbā vai vienkārši justies ērti un apmierināti ar sevi.

Bet nekas vēl nav zaudēts! Vasara ir bagāta ar daudz dažādiem veselīgiem produktiem, kuru uzņemšana lieti palīdzēs negludumu pieslīpēšanā. Turklāt, vasarā ēst veselīgāk ir šķietami vieglāk, jo ir tik daudz, ko baudīt un tvert, kā arī dažās dienās karstums ir tik spēcīgs, ka lielas, smagnējas ēdienu porcijas pat nenāk prātā.

Tiem, kas vēlas zaudēt svaru, jāpaļaujas uz pārtiku ar zemu ogļhidrātu saturu. Liels šo vielu daudzums nogurdina gremošanas sistēmu, palēnina vielmaiņu, liek justies uzpūstiem, kā arī ātrāk uzkrāt taukus. Pārtika ar zemu ogļhidrātu daudzumu aizsargā no pēkšņām cukura līmeņa svārstībām asinīs, kas veicina intensīvu tauku nogulsnēšanos. Vasarā tie ir īpaši efektīvi, lai palīdzētu zaudēt svaru, neļaujot palikt ar izsalkuma sajūtu.

Vācu uztura speciālisti žurnālā "Freundin" nosaukuši labākos vasaras produktus, kuriem ir zems ogļhidrātu daudzums un kuri ļaus tev atvadīties no liekā tauku daudzuma, kas, iespējams, papildus uzkrāts karantīnas laikā.

Avenes

Skābums, kas raksturīgs to garšai, ir norāde, ka tai nav augsts cukura daudzums un arī ogļhidrātu saturs ir mazs. Tajā pašā laikā ogas ir pilnas ar minerālvielām, kas aktivizē vielmaiņas procesus – fosforu, magniju, kalciju.

Foto: Shutterstock

Brokoļi

Šo kāpostu dzimtas augu unikālā tekstūra bieži liek mums justies tā, it kā mēs ēstu vairāk nekā patiesībā. Būdami ar zemu ogļhidrātu daudzumu, brokoļi vienlaikus apgādā organismu ar vitamīniem A un C, folijskābi, kalciju: šīs vielas ir labi pazīstamas kā dabiski tauku dedzinātāji.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Grieķu jogurts

Vislabākā vasaras uzkoda, ja jūties mazliet izsalkusi, bet vēlies izvairīties no nevajadzīgiem ogļhidrātiem ir grieķu jogurts. Produkts nodrošina sāta sajūtu, nepalielinot cukura līmeni asinīs.
Foto: Shutterstock

Avokado

Augļos ir daudz šķiedrvielu, veselīgo tauku, maz ogļhidrātu un cukura. Apkaisi pusi avokado ar olīveļļu, citronu un jūras sāli – iegūsi vienu no labākajām veselīgajām uzkodām: barojošu, bet arī tādu, kas absolūti netraucē zaudēt svaru.
Foto: Shutterstock

Paprika

Tā kā tai ir maz kaloriju, augsts šķiedrvielu saturs un zems cukura saturs (tikai 5%), paprika tiek uzskatīta par diētisku produktu. Turklāt tā ir arī spēcīgu antioksidantu avots. Tajā ir vairāk askorbīnskābes nekā upenēs vai citronā, kā arī A vitamīna – ne mazāk kā burkānos.
Foto: Shutterstock

Pistācijas

Tās ir lieliskas kā uzkodas starp galvenajām ēdienreizēm. Pistācijas ir ārkārtīgi bagātas ar olbaltumvielām, satur daudz veselīgo tauku, šķiedrvielu un tajā pašā laikā tām ir zems glikēmiskais indekss.
Foto: Shutterstock

Gurķi

Kurš gan nav dzirdējis par slaveno gurķu diētu? Tie sastāv no gandrīz 97% ūdens un palīdz ilgāku laiku noturēt sāta sajūtu.
Foto: Shutterstock

Olīvas

Labākais vasaras variants, ja tev ir jāsamazina ogļhidrātu daudzums, bet tajā pašā laikā jādod ķermenim svarīgi, veselīgi tauki.

Aprikozes

Porcija simts gramu aprikožu satur tikai apmēram 4 gramus ogļhidrātu un 17 kalorijas. Produkts ir viens no labākajiem vasaras šķiedrvielu avotiem un ir noderīgs pat diabēta slimniekiem.
Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!