Foto: Publicitātes foto

Nākamgad dinozaurus un pazīstamus animācijas filmu varoņus varēs satikt tuvāk mājām – tepat Latvijā, pastāstīja idejas autors un attīstītājs Mārtiņš Brezauckis. Lielvārdes novadā šobrīd top lielākais tematiskais parks Baltijā – izklaides parks "Avārijas brigāde". Parks piedāvāšot plašu izklaides klāstu ģimenēm ar bērniem līdz 14 gadu vecumam.

Kā jau vēsta parka nosaukums tajā varēs sastapt iecienītās latviešu animācijas filmas "Avārijas brigāde" varoņus – Bembelātu, Poteriku un Sīlinku, kuri apmetušies īstā "Avārijas brigādes" spēļu pilsētiņā. Tā tapusi sadarbībā ar māksliniekiem, kuri piedalījušies ''Lido'' pilsētiņas veidošanā Rīgā. Jaunajā atrakciju parkā būšot skulptūras, dzirnavas, stacija, kaķu māja un citas izklaides.

Foto: Publicitātes foto

Kā viens no galvenajiem apmeklētāju piesaistes objektiem plānota dinozauru taka. Tās iemītnieki ceļojuši tālu ceļu – no pašas Ķīnas un nu apmetušies uz dzīvi Lēdmanē. Dinozauru takā varēšot satikt arī vairāk nekā piecus metrus lielo tiranozauru. Kopā dinozauru taka būšot vairāk nekā 1000 metrus gara, skaidro Brezauckis. Lūk, kā top lielās aizvēsturisko radību skulptūras!

Ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu parkā taps arī ūdens spēļu laukums (spray park) 200 kvadrātmetru platībā. "Šāda izmēra ūdens spēļu laukums, kas atrodas brīvā dabā, būs vienīgais Baltijā,"saka Brezauckis. Laukumā būs pieejamas dažādas ūdens strūklas, laistīšanas un spricēšanas iekārtas, kas būs interesantas dažāda vecuma bērniem.

Ne mazāk interesanta solās būt leļļu taka ar pazīstamās leļļu mākslinieces Vladlenas (Leļļu karaļvalsts Preiļos) darinātām lellēm. Leļļu taku veidos 20 atsevišķi ekspozīcijas elementi. Katrā no tiem būs ainas no pazīstamiem latviešu literatūras darbiem, kuras veidos speciāli izstrādātas lelles. Apmeklētājiem mākslinieces izpildījumā tiks piedāvātas ainas no tādiem populāriem darbiem kā Sprīdītis, Sūnu ciema zēni, Zelta zirgs un eposa "Lāčplēsis".

Tāpat parkā būs speciāli veidota virvju trase bērniem vecumā līdz 10 gadiem, tā, lai droši var staigāt bez stiprinājumiem, akmens laikmeta nometne, kur varēs meklēt dinozauru kaulus un ložņāt pa alām, mazā autoskola bērniem, karuseļi un piepūšamās atrakcijas.

Foto: Publicitātes foto

Jaunā izklaides parka "Avārijas brigāde" atvēršana plānota jau 2017. gada aprīļa beigās. Ģimene, atbraucot uz jauno parku, par vienu ieejas maksu, kas sākotnēji plānota apmēram 10 eiro no personas, visu dienu varēs pavadīt dažādās atrakcijās.

Parka teritorija atrodas autoceļa P80 Tīnūži-Koknese malā pie nobrauktuves uz Madlienu. Brauciens no Rīgas aizņemšot tikai nepilnu stundu. "Šī vieta Lēdmanē ir izdevīgākā atpūtas vieta starp Rīgu, Lietuvu un Igauniju. Ainaviska teritorija, plašums un ērta piekļuve," parka vietas izvēli skaidro Brezauckis, piebilstot, ka 2017. gadā atpūtas parks plāno uzņemt ap 45 000 apmeklētāju. Parka izveides kopējās izmaksas ir ap 3,5 miljoni eiro.

Vairāk par topošo parku un aktuālajiem jaunumiem var uzzināt interneta vietnē www.abpark.lv, kā arī sociālajos tīklos www.facebook.com/abparklv un www.draugiem.lv/abpark .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!