Foto: Shutterstock
Ikvienai valstij ir sava unikālā, neparastā un reizēm neizprotamā folklora, kas glabā stāstus par dažnedažādām mītiskām būtnēm. Tāpat stāsti par mītiskām būtnēm nereti rodas pēc neskaidriem un grūti izskaidrojamiem cilvēku novērojumiem, kas reizumis pat saglabāti foto vai video liecībās. Taču, lai arī kāda nebūtu šo būtņu izcelsme – gadsimtiem sena folklora vai neizprotams novērojums –, šīs radības ar laiku kļūst par vienu no galvenajiem iemesliem, kāpēc tūristi izvēlas kādu konkrētu galamērķi.

Piemēram, šajā svētku laikā it visur visbiežāk pieminētā būtne, neapšaubāmi, ir Ziemassvētku vecītis, Santa Klauss, Svētais Nikolass vai vēl kādā citā vārdā nosauktais sirmais un korpulentais vīrs, kurš tērpjas sarkanbaltā apģērbā un Ziemassvētku priekšvakarā lidojošu ziemeļbriežu pajūgā izvadā dāvanas visiem pasaules bērniem. Kā vēstīts nostāstos un arī attēlots dažādās ekranizācijās un pasaku grāmatās, Ziemassvētku vecīša dzīvesvieta ir Ziemeļpols, kurš gan cilvēkam parastajam ir teju nesasniedzams. Taču, ja gribas vecīti satikt dzīvē, iesēsties tam klēpī un ausī iečukstēt savas Ziemassvētku dāvanu vēlmes, vislabāk zināmais Santa Klauss kopā ar savu kundzi, ziemeļbriežiem un palīgiem elfiem dzīvo Lapzemē, Somijā. Bet, ja līdz Lapzemei šogad vairs neizdosies aizceļot, vēl ir iespēja vecītim aizsūtīt vēstuli!

Lai arī Ziemassvētku vecītis šobrīd mīt lielākajā daļā pasaules iedzīvotāju prātu, viņš nebūt nav vienīgā būtne, kas pasaules apceļotājus vilina apmeklēt kādu konkrētu galamērķi un mēģināt pašiem sastapt neparasto radību. Kur un kādas būtnes meklēt? To uzzini raksta turpinājumā.

Himalaji – jetijs

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!