Foto: Shutterstock
“Tūristu klasisko” var atpazīt pa gabalu – šortos, sandalēs vai brīvā laika apavos, ar mugursomu plecos un beisbola cepuri galvā. Kādreiz bija karte rokās, tagad visbiežāk viedtālrunis. Saprotams, šis apģērbs ir ērts un praktisks, bet vai tiešām tikai tādu likt čemodānā? Īpaši, ja ceļojums nav saistīts ar pārgājieniem dabā, bet staigāšanu pa muzejiem, kafejnīcām un pilsētu? Kā neizskatīties pēc tūrista?

Atzīšos, es arī tikai pavisam nesen atteicos no tik ērtās "tūristu modes", un liels bija mans pārsteigums, ka ceļojumā uz kādu vasarīgu, bet urbānu galamērķi mierīgi var iztikt bez haki krāsas šortiem, askētiskajiem T krekliem, brīvā laika sporta jakām ar trīskāršo membrānu un "botām", tā vietā ņemot līdz ērtas klikatiņas, kleitas un kādu vieglu jaku! Un ka beisbola cepures vietā var izvēlēties vasaras platmali. Saprotams, tas neder braucienā, kas paredz kāpšanu kalnos vai iziešanu dziļāk dabā nekā pludmalē vai kādā labiekārtotā dabas parkā. Tad bez sporta apaviem un specializēta apģērba neiztikt – purva takā samta iešļūcenes izskatīsies muļķīgi, tāpat kā plandoša zīda šalle sniegotā kalnu pārejā.

"Jautājums, cik aktuāli cilvēkam ir neizskatīties pēc tūrista. Jo tas taču nav slikti, ka cilvēki ceļo. Un ne jau tikai apģērbs mūs definē par tūristiem, bet arī tas, kā mēs tajā pilsētā jūtamies, kā izskatāmies: kaut ko meklējam, esam apmulsuši, nesaprotam, kur esam ieklīduši," sarunā ar portālu "Delfi" saka stiliste Rita Erdmane. "Bet šodien raksturīgo elementu vairs nav tik daudz, ievērojami mazāk cilvēku staigā ar izvērstu pilsētas karti vai fotoaparātu rokās."

"Jā, tā ir mūžīgā problēma," vaicāta par garderobes izvēli, saka Linda, kura sevi ar vīru sauc par ceļotājiem, ne tūristiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!