Foto: Privātais arhīvs
Priecīgi pārdzīvojumi nesen pārņēmuši Baložu ģimeni, Agnesi un Aivaru, kad pēc trim gadiem atradušies pazaudētie laulību un saderināšanās gredzeni. Tos atgriezusi ukrainiete Tatjana, kura tos uzgājusi, pirmo reizi uzvelkot jaku, ko bija saņēmusi no labdarības organizācijas. Labie darbi sniedz pretī labo!

"Ar šo stāstu gribas padalīties!" tā sākas ieraksts "Labdarības lapā" "Facebook" 10. augustā, "šorīt saņēmu zvanu no ukrainietes, kura pagājušo reizi no mūsu Jūrmalas noliktavas saziedotajām lietām paņēma zaļu jaku! Šorīt, ejot uz darbu, vilkusi šo jaku un sajutusi kaut ko kabatā, skatās – gredzeni!! Uzreiz zvanījusi man, satraukusies, ka obligāti jāmeklē īpašniece! Liekot galvā visu pa plauktiņiem, rakstu meitenei, kura pēdējā nosūtīja ziedojumus. Meitene šokā, jo laulības un saderināšanās gredzenus "pazaudējusi" pirms trīs gadiem! Nespēja ilgi noticēt, kamēr neieraudzīja bildi! Gredzeni tiks nodoti atpakaļ īpašniecei, bet mums un atradējai neizsakāms gandarījums! Pasaule ir apaļa, un visus labos darbus kāds redz! Paldies katram, kurš ziedo un dara labas lietas!"

Foto: Privātais arhīvs
Agnese un Aivars kāzu dienā.

Pati Agnese Balode sarunā "Cālis.lv" neslēpj – saprotot, ka tie tiešām bijuši pirms trim gadiem pazudušie gredzeni, sajutusi tauriņus vēderā! "Mēs ar Beāti (sieviete, kas strādā labdarības organizācijā – aut.) esam pazīstamas, esmu jau agrāk ziedojusi mantas, vēl pirms notikumiem Ukrainā. Šobrīd Jūrmalā ir noliktava, kur ukraiņi var izvēlēties sev vajadzīgo. Man skapī jau vairākus gadus stāvēja jaka, ko uzskatīju vēl par labu esam, bet pašai tā vairs nebija aktuāla vilkšanai. Tā nu sanāca, ka tajā bija paslēpušies mani laulību un saderināšanās gredzeni. Domāju, ka biju tos pazaudējusi, darot lauku darbus. Tieši pirms trim gadiem, ķeroties klāt kartupeļu šķirošanai, acīmredzot biju domājusi, kur tos noglabāt lauku mājās un ieliku jakā. Pēc tam nospriedu, ka kaut kur lauku darbos tos pazaudēju," atceras Agnese.

Foto: Privātais arhīvs
Laulību gredzeni kāzu dienā.

Nesen viņa saņēmusi zvanu no Beātes, kura jautājusi, vai viņai nav pazuduši gredzeni. "Teicu – jā, bet jau pirms trīs gadiem. Nespēju noticēt! Taču tad Beāte atsūtīja bildi – jā, tie bija mani saderināšanās un laulību gredzeni! Sajutu, ka tauriņi vēderā dejo!" priecājas Agnese.

Viņa ar vīru plāno braukt pēc atraduma brīvdienās, satikties ar Tatjanu un aizvest ko jauku pretī par tik godīgu attieksmi: "Ne jau kurš katrs godīgi atzītos par atradumu, meklētu īpašnieku, tik forši, ka pretī bija atsaucīgs cilvēks!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!