Foto: AP/Scanpix/LETA
Cirks par rubli. Tā visprecīzāk var raksturot notikumus ap Krievijas un Baltkrievijas sportistu iebīdīšanu olimpiskajās spēlēs pa sētas durvīm un lielo apjukumu, kas nācis līdzi kā akcīze. Lai arī Latvijas vadošās sporta amatpersonas vairāk nekā gadu klāstījušas, cik ļoti tās ir pret Latvijas dalību olimpiādē tad, ja Krievijas un Baltkrievijas sportisti tām tiks pielaisti kaut vai tikai neitrālā statusā, brīdī, kad tas reāli ir noticis, iestājies apjukums... Ar vai bez krieviem (un latviešiem) nākamgad Parīzē, viens ir skaidrs – olimpiskie ideāli jau labu laiku kā atdzisuši līdz morga temperatūrai. Un jebkādi mēģinājumi tos vēl masēt un elpināt ir tikai dejas ap mironi.

Šā gada februārī Baltijas valstu un Polijas sporta ministrijas parakstīja pat kopīgu deklarāciju ar mērķi nepieļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību starptautiskās sacensībās arī neitrālā statusā. LOK prezidents Buks piektdienas vakarā intervijā tepat "Delfi": "Pienācis brīdis, kad mums visiem – Igaunijai Lietuvai, Polijai, Ukrainai, Ziemeļvalstīm – kopīgi jākoordinē vienots viedoklis."

Hmmm, tas varētu izvērsties visnotaļ pikanti...

Ieeju SOK mājaslapā uzmest aci Atlētu komisijas sastāvam. Tieši šī prominentā publika bija vieni no tiem, kas oficiāli aicināja SOK pielaist startam Parīzē arī "neitrālos" sportistus. Nav gluži tā, ka lēmumu būtu pieņēmuši Antarktīdas roņi – Atlētu komisijas sastāvā atrodama arī mūsu deklarācijas partnervalsts Polija, mūsu olimpiskā partnere Zviedrija, arī citas Buka piesauktās Ziemeļvalstis kā Somija un Norvēģija. Jā, ir pārstāvēti atlēti arī no Ķīnas, Indijas, Ēģiptes un citām tālāk no Rietumu politiskā kursa stāvošām zemēm, taču nospiedošais vairākums Atlētu komisijas dalībnieku ir Ukrainas sabiedroto valstu pārstāvji.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!