Foto: Guntis Bērziņš

Jūlija vidū Eiropas U23 čempionātā Somijas pilsētā Espo kārtslēkšanas sektorā cīņā par medaļām iesaistījās un ceturto vietu izcīnīja 19 gadus vecais Valters Kreišs. Mēneša beigās Latvijas čempionātā Valmierā pārvarējis 5,65 metru augstumā novietoto latiņu, viņš laboja ilgāk nekā četras desmitgades Aleksandram Obižajevam piederošo Latvijas U23 rekordu. Piecu metru augstumu viņš pirmoreiz pārvarēja tikai pagājušajā vasarā, un iespaidīgais progress mudina par mērķi izvirzīt ne tikai Latvijas rekorda labošanu vien.

Viņš uzaudzis Bieriņos un sports bijis klātesošs jau kopš agras bērnības. Riteņbraukšanabasketbolsfutbolsflorbolsslēpošanasnovbordsskrituļslidošana, visbeidzot arī vieglatlētika. Visos šajos sporta veidos viņš apmeklējis treniņus vai skolas organizētos pulciņus, vai vienkārši tādā veidā pavadījis laiku kopā ar draugiem. 7. klases beigās viņš pievērsās vieglatlētikai, vasarā darbojās pie privātā trenera, bet 8. klasi sāka jau kā daudzcīņnieks Murjāņu Sporta ģimnāzijā

"Lielākoties tas bija mana tēva Raimonda lēmums, taču arī pašam bija vēlme pamainīt vidi," par pārcelšanos uz Murjāņiem saka Kreišs. Viņš negrib piekrist, ka vecāki ar viņu nebūtu tikuši gala, taču nenoliedz, ka iekulties dažādās nepatikšanās patiešām sanācis un arī paticis. Vēl pirms neilga laika Valtera galvu rotāja dredi, taču treneris licis nojaust, ka tie kārtslēkšanā drīzāk ir traucēklis. "Man vispār patīk gari mati, dredi man bija vairākus gadus. Vai tas nozīmē, ka klausījos regeju un pīpēju "zālīti"? Nekomentēšu..."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!