Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA
2006. gada 7. novembrī pie savas mājas lode deniņos izdzēsa Maiami Universitātes futbola komandas "Hurricanes" aizsardzības līnijas spēlētāja Braiena Patas dzīvību. Vietējā apkārtnē dzimušā un augušā sportista sapnis bija no pirmās profesionāļa algas nopirkt mammai māju, un prognozes liecināja, ka tam būs visas iespējas – gaidāmajā 2007. gada Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā 193 centimetrus raženajam un 123 kilogramus smagajam spēlētājam eksperti prognozēja vietu pirmajās kārtās. Tā vietā viņš tika apglabāts – uzvalkā, kas iepriekš bija pasūtīts drafta ceremonijai...

7. novembris iesākās kā ierasts: treniņš, pusdienas, sarunas ar komandas biedriem un ceļš mājup. Nekā neparasta. Braiens ieradās mājās, noparkoja savu auto, bet tad... Vēlāk Braiena draudzene Džada liecināja, ka dzirdējusi divu cilvēku strīdu, bet policija izvirzīja versiju, ka uzbrucējs gaidīja upuri, noslēpies krūmos, un viss notika ātri – nepaņēmis neko no Patas personīgajām mantām, viņš uzreiz devās prom. Dveins Hendrikss, vēl viens "Hurricanes" spēlētājs, kurš dzīvoja vienā mājā ar Braienu un viņa draudzeni, pēc treniņa arī devās mājup, taču iegriezās uzpildīt degvielu. "Ja mēs atbrauktu kopā, iespējams, Braiens vēl aizvien būtu dzīvs," atzina aizsargs, kuram notikuma vietā redzētais skats vēl aizvien rādās murgos.

Ziņas par spēlētāja slepkavību izplatījās zibens ātrumā, un daudzi devās uz notikuma vietu, bet "Hurricanes" tika sasaukta uz komandas sanāksmi. Hendrikss tajā ieradās tajās pašās, ar asinīm notraipītajās drēbēs, visa komanda un treneri bija šokā, taču viens apstāklis gan izcēlās – sanāksmē nepiedalījās Rašons Džonss.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Abonē un lasi vairāk:

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !