Projekts turpināsies līdz 2017. gadam un tā gaitā aizsargājamo ainavu apvidū "Ādaži", kura lielāko daļu aizņem poligons, atjaunos virsājus, mežus un augsto purvu - mājvietas Eiropā retajām putnu sugām: rubenim, vakarlēpim, zaļajai vārnai, sila cīrulim, stepes čipstei, purva tilbītei un brūnajai čakstei.

Projekts atbalstīts Eiropas Savienības programmā LIFE+ un tā kopējās izmaksas ir 1 537 988 eiro. To īstenos Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs sadarbībā ar partneriem – Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Latvijas Ornitoloģijas biedrību, AS "Latvijas Valsts meži", kā arī Sējas novada domi. Plānots ne vien atjaunot un uzturēt vidi, bet arī veikt izpēti, lai palīdzētu Eiropā retām putnu sugām.

Aizsargājamo ainavu apvidus "Ādaži" iekļauts Eiropas Savienības īpaši aizsargājamo dabas teritoriju tīklā NATURA 2000 un ir putniem starptautiski nozīmīga vieta.

Pateicoties ilgstošām militārām mācībām, šeit izveidojusies interesanta ainava, kas piemērota vismaz 22 Latvijā un Eiropā aizsargājamu putnu sugu ligzdošanai.

Teritorija izveidota 2004. gadā un aizņem 10 150 ha platību, kuras lielāko daļu aizņem Ādažu poligons.