Baldones taku sestdien iemēģinot, pirmais pieturas punkts būs "Varenais Šmits". Tas ir lielākais šāda veida teleskops Baltijā, ar kuru astronoms Ilgmārs Eglītis pirmo reizi Latvijas vēsturē atklājis mazo planētu, kurai dots nosaukums "Baldone".

Tad velotaka vedīs uz Mercendarbes muižu, kurā mitinās barona Karla fon Livenu dzimtas gars. Pēc piedzīvojumiem muižā taka vedīs caur vienu kilometru garo 19.gadsimta liepu aleju, līdz visbeidzot apstāsies pie Baldones sēravota "Ķirzaciņa", kas izslavēts ar tam piemītošām dziedinošām īpašībām.
Noslēgumā - visesošanās bijušās Baldones sanatorijas teritorijā, lai noklausītos tās stāstu.

Velo un gājēju takas atklāšana plkst.12.00 no velonomas Baldones sporta kompleksā Iecavas ielā 2. Pulcēšanās braucienam no plkst.11.30.

Tie, kas nepārvietojas ar velosipēdiem, šajā dienā varēs nodoties citām aizraujošām aktivitātēm. No plkst.12.00 līdz 14.00 - iespēja viesoties Baldones observatorijā, no plkst.12.00 līdz 15.00 Mercendarbes muižā notiks novada amatnieku tirdziņš un meistardarbnīcas (koka putnu būrīši un barotavas, mājās vārītas ziepes, keramikas, koka un metāla interjera un dārza elementi, ādas un citiem materiāliem, medus un medus vīns, kazas siera gardumi, žāvējumi, konditorejas izstrādājumi), ekspozīcija par Baldones novada vēsturi, koka auto modelīšu ripināšana un iestiprināšanās ar pavasara zupu muižas gaumē. Savukārt plkst.19.00 Baldones novada pašdarbnieku koncerts Baldones vidusskolā.