14 zemledus makšķernieku komandu konkurencē par labāko pirmajā čempionāta posmā kļuvusi komanda "Rapala", otro vietu ieņem balvenieši "Liarps", savukārt trešie - "Salmo".

"Čempionāts aizvadīts brīnišķīgi," portālam neslēpj Edgars Kaļva, Balvu sporta centra vadītājs. "Ziemīgie laikapstākļi bija kā radīti šāda veida sacensībām. Netrūka arī skatītāju. Makšķernieku klubiem līdzi bija atbraukuši arī savi līdzjutēji."

Balvos Latvijas čempionāts zemledus makšķerēšanā notiek jau otro gadu. "Ne jau katra pilsēta var lepoties ar diviem ezeriem pilsētas centrā, bet Balvi var!" teic Edgars, atzīstot, ka pērn dalībnieku skaits bijis lielāks. Tas gan skaidrojams ar to, ka ziema šogad bija aizkavējusies, tāpēc, iespējams, daudzi gribētāji nepaguva pieteikties.

Par uzvaru čempionātā cīnījās komandas no visas Latvijas, tostarp arī makšķernieki no Sanktpēterburgas.

"Plānojam, ka čempionāts Balvos varētu notikt arī nākamgad. Manuprāt, tas ir svarīgi, lai Latgale nebūtu tāds kā atšķirtais punkts Latvijā, jo pārsvarā čempionāti notiek citos Latvijas reģionos. Svarīgi arī, lai lieli pasākumi notiktu mazās pilsētās. Par ko vietējiem iedzīvotājiem liels prieks," teica Edgars.